avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Clauza daune reziliere contract de livrare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Clauza daune reziliere contract de livrare

Buna ziua,

As dori si eu o opinie privind urmatorul articol dintr-un contract de livrare: Beneficiarul are dreptul de a rezilia unilateral Contractul, fara nici o justificare si independent de culpa oricareia dintre parti, cu un preaviz de 90 de zile si daca face dovada platii catre Furnizor a unei despagubiri de 100.000 Euro. Rezilierea unilaterala si plata acestei despagubiri nu se refera la clauzele de Forta Majora, Confidentialitate ori cea privind incetarea Contractului (art.10) si nu exonereaza pe Beneficiar de plata obligatiilor scadente.
Art 10 1. Contractul inceteaza de plin drept, fara a fi necesara procedura punerii in intarziere si interventia unei instante judecatoresti/arbitraj, prin simpla notificare, in cazul in care:
a)beneficiarul nu isi executa obligatia de plata a sumelor datorate, in conditiile prezentului contract
b) oricare dintre parti este declarata in stare de insolventa, faliment, incalca obligatiile prevazute la art. 6,8, precum si incazul prevazut la art. 10 pct 2
art 10 pct 2 In cazul in care , fara culpa furnizorului, din orice motiv, beneficiarul declara rezilierea prezentului contract in primul an, ori renunta la activitatile care necesita gazele care fac obiectul prezentului contract, este obligat la plata unei despagubiri de 150.000 euro.

In cazul falimentului mai este valabila aceasta clauza?Daca reziliez contractul trebuie sa achit 100.000 euro?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2013
cuculus, utilizator

Alte discuții în legătură

Reziliere contract sandr_ela sandr_ela Buna ziua, As dori sa stiu cum este mai bine pentru rezilierea unui contract, sa se faca un act aditional pt. rezilierea lui, sau o Notificare in acest ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange palcuo palcuo Buna ziua Numele meu este Simona, am facut un contract de abonament de date (internet prin modem Orange) din data de 20.11.2009. As vrea sa reziliez ... (vezi toată discuția)
Corectitudine si legalitate clauza contract Geo_2008 Geo_2008 CONTRACT DE PRESTÃRI SERVICII Nr. ....... / ............................. III. DURATA CONTRACTULUI : 3.1. Contractul se încheie pe perioada determinata ... (vezi toată discuția)