Absolut nicio implicatie. Dvs sunteti doar delegata sa participati la licitatie in numele societatii debitoare. Veti semna procedul verbal de licitatie si atat (daca primiti o astfel de indicatie din partea firmei), sa se arate ca debitoarea a participat. Oricum, in general debitorul nu poate face prea multe la termenul de licitatie decat sa plateasca datoria si astfle sa opreasca executarea. Daca nu asta este intentia fiermei care va trimite, atunci ei vor doar sa fiti prezenta. Dvs nici nu raspundeti, nici nu aveti alta implicare.
cei din conducerea societatii imi vor spune pana la ce suma sa licitez,vor sa castige licitatia..eu nu am mai fost pana acum la o licitatie si am o oarecare teama..patronul firmei nu vrea sa fie vazut de cei care participa la licitatie(cei din concurenta)ca sa nu influenteze sumele puse la bataie si sa ridice pretul final..vreau sa mentionez ca noi nu suntem debitor,proprietarul spatiului este debitor,noi doar avem spatiul scos la licitatie inchiriat si dorim sa l cumparam prin aceasta licitatie!
Aaaaa, va rog sa ma scuzati, am inteleg gresit, nu stiu de ce am avut impresia ca mergeti din partea debitoarei. Dvs mergeti din partea societatii care are inchiriat spatiul. Deci...dvs vreti sa licitati...dar, intrebarea mea este...licitati in nume propriu sau in numele societatii? Concurentii nu stiu numele societatii? Patronul firmei nu vrea sa fie vazut, dar concurentii nu stiu denumirea societatii?
nu in nume personal,(se poate asa ceva???/)vor face o imputernicire din partea societatii,concurentii nu stiu numele firmei fiindca este o firma mai noua...eu sant un simplu angajat..au spus ca mi vor explica ce am de facut,nu mi au dat mai multe date!dar eu as vrea sa stiu ce implica asta.mi au cerut doar o copie dupa buletin.
V-au cerut copie dupa actul de identitate pt a va face imputernicire. Procedura de licitatie se desfasoara dupa cum urmeaza:
Va prezentati la data, ora si locul vanzarii (probabil, biroul executorului), executorul va citi publicatia de vanzare care cuprinde descrierea spatiului si pretul de pornire. Veti fi intrebati cine ofera pretul de pornire, dvs raspundeti. Daca vor fi alti licitatori, acestia pot spune ca ofera mai mult, executotul va rosti pretul nou oferit si va intreba daca se ofera mai mult si tot asa, pana cand va citi de 3 ori pretul, timp in care nimeni nu ofera mai mult. Daca a citit de 3 ori ultimul pret si nimeni nu da mai mult, se adjudeca in favoarea celui care a oferit acel pret. Pe parcursul acestei proceduri, dvs oferiti mai mult decat se tot ofera (putin mai mult, nu va aruncati din prima la pretul maxim pe care il aveti admis de societatea dvs), trebuie sa tot oferiti mai mult decat ultimul pret strigat. Si mergeti asa pana la plafonul maxim pe care vi-l indica firma dvs, daca nu mai ofera nimeni mai mult decat atat, ati castigat licitatia.
Daca ati ajuns la pretul maxim care va este permis de societate si altcineva ofera mai mult, atunci ati pierdut.
Atentie insa, trebuie depusa inainte de licitatie o cautiune de 10% din pretul de pornire in contul de consemnatiuni al executorului, dar presupun ca de asta se ocupa societatea dvs.. Dovada depunerii celor 10% se duce la executor impreuna cu o oferta de cumparare (in oferta se va scrie ca oferiti pretul din publicatie).
Sper ca v-am lamurit si inca o data, scuze pt ca am inteles gresit initial.