avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1008 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sediu asociatie(ONG)
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sediu asociatie(ONG)

Buna ziua,

Pot infiinta o asociatie la o locatie unde deja are o firma sediu social? Este reglementata undeva aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 17:15, 15 Martie 2013
Totul depinde de spatiul care poate fi pus la dispozitie. De exemplu aveti un apartament de 3 camere, iar daca firmei ii este pusa la dispozitie o camera (prin actul constitutiv) mai puteti pune la dispozitia ONG-ului o camera.
Multumesc
Sediul va fi la o casa cu 6 camere si un sediu de firma. Deci nu ne asteptam la probleme. Inca o intrebare. Disponibilitatea denumirii a fost facuta pe numele meu. Eu am fapte inscrise in cazier deci nu pot fi printre fondatori. Poate fi o problema?
Revin cu intrebarea: credeti ca e vreo problema daca am facut cererea de disponibilitate de denumire pe numele meu si eu nu mai fac parte dintre membrii fondatori?
nu e expres reglementat, dar din moment ce dovada de disponibilitate trebuie depusa in original la dosar, prin asta se dovedeste ca fondatorii nu sunt un grup separat concurent cu cel care a facut rezervarea, deci nu ar trebui sa conteze cine si in ce scop a facut rezervarea si cu atat mai putin nu trebuie sa se numere printre fondatori, cat timp fondatorii au si depun la dosar acel act de la Ministerul Justitiei, neinteresand cine l-a cerut si obtinut si cum a ajuns la ei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezervare denumire ong doar de cãtre președinte? ContSters326440 ContSters326440 Rezervarea denumirii, adică cererea pentru disponibilitatea denumirii poate fi trimisă de către oricare dintre fondatori sau este obligatoriu să fie ... (vezi toată discuția)
Pasi infiintare ong mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. Va rog sa ma indrumati ce acte trebuie facute in vederea constituirii unui ONG pentru strangere de fonduri cu scop umanitar (orteza brat pentru un ... (vezi toată discuția)
Înființare ong ecaterina10 ecaterina10 Am înțeles că pentru obținerea de fonduri europene pentru înființarea unei grădinițe în mediul rural,în zona Moldovei(județul ... (vezi toată discuția)