avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noi cerinte la job...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noi cerinte la job...

Buna ziua, ocupatia mea este de merchandiser, si mai nou sefii au cateva cerinte noi, care nu erau in contract... si anume sa anunt de acum trebuie sa anunt zilele de concediu pe tot anul... (de unde sa stiu eu cand o sa iau concediu?) si sa facem un "pontaj" intern, atunci cand intram in magazine si iesim, cineva sa semneze ora la care venim si la care intram... intrebarea mea e, daca aceste lucruri nu sunt in conract au voie sa le ceara ? si a doua intrebare, daca ne vor pune sa semnam pentru cele 2 cerinte ca sa le puna la contract, si nu le semnam au ce sa faca ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Aaandreeaaa , utilizator 01:16, 10 Februarie 2013
Angajatorul poate face act aditional la fisa postului cu noile atributii si este suficient sa va instiinteze ,nerespectarea lor poate atrage masuri disciplinare.Totul depinde de fisa postului ......daca aveti enumerate punctual anumite atributii si sant consemnate restrictiv in CIM atunci ei vor trebui sa negocieze un nou contract de munca pentru a va pune in carca noile atributii.
Ok, dar cum e posibil sa anunt zilele de concediu de pe acum, cand intr-un an se pot intampla atataea...
Exemplu : in Iulie vreau sa plec , si sa imi iau banii pe zilele de concediu... si din 25 de zile , atunci o sa mai am 5... pentru ca sunt unele luni in care nu putem lua concediu...
Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul. Compensarea concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca. Efectuarea concediului de odihna anual se realizeaza in baza unei programari (individuale sau colective), in totalitate sau fractionat(cel putin 15 zile lucratoare de concediu neintrerupt). Indemnizatia de concediu nu poate fi mai mica decat valoarea totala a drepturilor salariale cuvenite pentru perioada respectiva si se acorda cu cel putin 5 zile lucratoare inainte de plecarea in concediu.

Art.148 C.mun.
(1) Efectuarea concediului de odihna se realizeaza in baza unei programari colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, pentru programarile colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programarile individuale. Programarea se face pana la sfarsitul anului calendaristic pentru anul urmator.
...

Asadar ,programarea CO trebuia facuta pentru 2013 pana la sfarsitul anului trecut.
Am inteles... multumesc mult ptr raspunsuri ! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planificarea concediul de odihna adicoman22 adicoman22 Buna ziua! La noul loc de munca mi s-a cerut sa aduc o planificare privind zilele de concediul de odihna din anul viitor. Este obligatoriul sa aduc o ... (vezi toată discuția)
Nu vor sa.mi dea concediu CMCatalin CMCatalin Buna ziua, Firma la lucrez nu vrea sa.mi mai dea concediu, tocmai s.a primit mail ca se va implementa un nou program bla bla si ca pana in ianuarie nimeni ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna lala21 lala21 Buna ziua,sunt angajata la [Editat],si am observat ca la aceasta firma concediile se dau cand au sefii chef,de exemplu mie mi s-au dat 5 zile luna aceasta,mi ... (vezi toată discuția)