avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nr persoane la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nr persoane la intretinere

Am cautat in legea 230 si nu am gasit nicaieri
mentionat dupa ce perioada de timp poate fi trecut un nou nascut sau
oricare alta persoana la intretinere.
Cel mai recent răspuns: ogra , utilizator 17:16, 10 Februarie 2013
Termenul de inregistrat persoana la calcularea cotelor de intretinere este concret prevazut in normele aplicare ale L nr 230/2007,respectiv art 17 al r din HG nr 1588/2007 si este de 15 zile
Termenul pentru ca o persoana sa fie trecuta la cotele de intretinere este de 15 zile, daca locuieste mai mult este trecuta indiferent de varsta, dar sunt si asociatii (la noi in condominiu) in care un nou nascut este scutit de la plata timp de 3 luni.
costy_online a scris:
...dupa ce perioada de timp poate fi trecut un nou nascut sau oricare alta persoana la intretinere.

In evidenta asociatiei orice persoana (chair si un nou nascut) se trece din ziua cand locuieste in apartament.
Daca intra in asociatie inainte de jumatatea lunii, persoana va contruibui la cheluieli pentru intreaga luna. Daca intra in a doua jumatate a lunii, persoana va contribui la cheltuieli incepand de luna urmatoare datei intrarii in asociatie.

la mine la asociatie am hotarit impreuna cu comitetul executiv ca toti copii minori cu virsta de pina la 1 an sa nu fie introdusi la intretinere deoarece tinind cont toate cheltuielile pe nr de persoane sunt doar energia electrica si salubritatea nu are rost ,lucru firesc si acceptat de toti fara comentarii pe aceasta tema pt ca nu mi-se pare firesc ca un bebe de 6 luni sa plateasca curentul pe scara sau gunoiul
Daca membrii comitetului au "hotarat" (au dreptul sa ia decizii si nu hotarari), bine ar fi sa discutati in prima adunare generala. Adunarea generala are puterea de a hotari.
Gestul comitetului executiv poate fi apreciat de unii si dezaprobat de altii.
Asa ar putea fi luata in discutie si scutirea unor persoane in varsta care ies din casa odata pe saptamana, imobilizate la pat...
Ref. la copii:
Dupa aducerea pe lume a unui copil, se produce mai mult gunoi decat pana la nasterea acestuia. La fericita familie vin mai des in vizita rudele, prietenii, alte familii, medicul de familie... oameni care pana la nasterea copilului nu veneau sau veneau foarte rar. Acestia consuma si/sau beneficiaza de energia electrica pentru iluminat, lift...
Apoi copilul trebuie scos la plimbare poate de 2-3 ori pe zi, de regula in carucior, avand nevoie de lift si de lumina pe casa scarii.
Asa ca atat logic cat si legal nu sunt argumente ca un copil sa nu fie trecut la intretinere.

Alte discuții în legătură

Nou nascut cand se adauga la intretinere kisanca kisanca buna ziua, Ma poate ajuta cineva.. sa-mi spuna cand se adauga un nou membru de familie la intretinere la ascociatia de locatari, un nou nascut, bebe al meu ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere! tonysask tonysask Buna, As vrea sa stiu daca e legal sa se introduca un copil de 2 luni la intretinere,atata timp,cat toate resursele sunt contorizate separat? Care ar fii ... (vezi toată discuția)
De cand se baga la intretinere un copil mic? este vreo lege anume? goponel goponel Am copil mic de doua luni si am vazut ca la bagat la intretinere inca din prima luna. Ma refer la cheltuielile comune. Ma intreb cata mizerie poate face un ... (vezi toată discuția)