avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire apartament de la o matusa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire apartament de la o matusa

Buna ziua, eu am o matusa care nu a fost casatorita si nu a avut copii. Are 75 ani si doreste sa-mi lase mie apartamentul ei ca si mostenire dar nu avem bani pt a face un contract de vanzare cumparare. Ea are doar un contract de vanzare cumparare de la primarie etc. din anul 1992, fara acte cadastrale, schite. Intrebarea mea este: Care este cea mai usoara si ieftina modalitate de a putea trece apartamentul pe numele meu? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 14:30, 9 Februarie 2013
donatie ,daca doriti proprietatea acum sau testament ...,acestea au costurile mai mici
testamentul presupune costurile cele mai mici.
indiferent cum, trebuie sa ii faceti cadastrul si sa il intabulati pe numele matusii intai, acum, cat matusa mai este in viata. in functie de nr de camere depinde si pretul documentatiei cadastrale (un ap de bloc nu costa f mult). daca nu scrie in contractul prin care matusa a cumparat in 92 de la primarie ca pretul apartamentului s-a achitat in totalitate, atunci v-a trebui sa mergeti sa solicitati de la primarie o adeverinta cum ca de fapt in timp casa a fost achitata in intregime si e proprietatea dansei. Va trebuie o adeverinta cu stampila si timbre pe ea, care va trebuie la documentatia de cadastru.
trebuie facuta intabularea pe numele matusii pentru ca , testamentul fiind cea mai ieftina modalitate in acest moment de a il trece pe numele dvs) cand veti dezbate succcesiunea ca sa va elibereze notarul certificatul de mostenitor in care sa scrie ca ati mostenit casa si ca apoi imobilul sa fie trecut pe numele dvs la carte funciara va veti lovi de acesta intabulare si o sa alergati de nu o sa mai stiti pe ce lume traiti. Adica notarul va cere de la carte funciara asa numitul certificat de informare.
un cadastru in bucuresti pt un ap de bloc nu costa chiar o avere si cel mai bine e de facut acum, cat dansa mai este in viata.
e din experienta proprie , nu vorbesc doar de dragul de a ma auzi singura de spun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare apartament RoxanaRAM RoxanaRAM Buna ziua! Care sunt actele necesare pentru a face vanzare-cumparare sau mostenire pentru un apartament? Intreb in contextul in care am o matusa de 82 de ... (vezi toată discuția)
Procedura necesara pt obtinere carte funciara cu certificat de mostenitor Isleman Isleman Am un apartament in Buzau pe care il tin gol si doresc sa il pun la vanzare dar trebuie sa ii fac cartea funciara. Apartamentul este mostenit de la mama mea ... (vezi toată discuția)