avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare contravaloare factura, de la un client ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare contravaloare factura, de la un client persoana fizica.

Buna seara,
as dori sa stiu daca mai exista o posibilitatea de a recupera contravaloarea unei facturi de cazare emisa pentru un client care a disparut la momentul in care ar fi trebuit sa achite cazarea.
De fapt, factura s-a intocmit pe persoana juridica ,societate la care dansul este administrator( verbal a lasat datele firmei pentru factura), iar actiunea in judecata s-a facut impotriva administratorului persoana fizica, pentru ca factura nu este semnata de dansul .
Asadar, se poate avea sanse de castig daca ne-am indreptat pentru executare silita impotriva administratorului, ca si persoana fizica?
Sau, care este solutia sa recuperam incasarea?

Va multumesc!
Actiunea trebuia indreptata impotriva debitorului adica a persoanei juridice .Puteti preciza asta pana la primul termen de judecata. Administratorul nu raspunde cu bunurile personale decat in caz de insolventa daca instanta dispune atragerea raspunderii patrimoniale.
In paralel faceti o plangere penala impotriva administratorului persoana fizica pentru inselaciune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutie recuperare debit in cazul unei insolvente pentru cazul in care debitorul are capital social de 200 lei dar este actionar la alta firma asbinvest asbinvest Ce solutie de recuperare debit exista in cazul unei insolvente unei firme daca exista urmatoarele evenimente : 1. unicul actionar are capital social de 200 ... (vezi toată discuția)
Popriri conturi...administrator cu mai multe firme dansultanu dansultanu buna ziua! am castigat irevocali in instanta, dar administratorul nu vrea sa plateasca cu toate ca am pus popriri la mai multe banci.dar si-a dat ... (vezi toată discuția)
Atragerea raspunderii patrimoniale xyz1001 xyz1001 Buna ziua .am si eu o problema cu o societate unde am lucrat in urma cu mai bine de 10 ani . Dupa 5 ani de la plecarea mea din aceea societate , unde am lucrat ... (vezi toată discuția)