avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... contestatie in anulare si revizuire
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

contestatie in anulare si revizuire

daca nu sunt avocat, nu am dreptul sa formulez cele doua cai de atac? se poate invoca nulitatea actului de procedura?
Cel mai recent răspuns: ContSters269240 , utilizator 22:57, 18 Februarie 2013
actualul C.Proc.Civ., NU condiționează/interzice dreptul unei persoane de a uza/promova aceste căi de atac.Depinde de puterea cunoștințelor juridice ale celor în nevoie/interesați de a folosi la capacitatea corespunzătoare și a obține randamentul maxim în respectivele căi de atac.
daca am initiat deja cele doua cai de atac si mi s-a dat termen, nefiind avocat si cu noul CPrCiv voi fi obligat sa imi angajez avocat impotriva vointei mele?
cauza dvs., se va judeca potrivit cerințelor VECHIULUI C.Proc. Civilă - celui în care le-ați promovat.NUMAI cauzele înregistrate începând cu ziua de 15 .02.2013, vor putea fi judecate în temeiul NOULUI C.Proc. Civilă.
multumesc frumos. imi poate spune cineva cum se solicita in instanta parearea unui reprezentat al Consilului Impotriva Discriminarii. in timpul sedintei oral sau trebuie scris? Si alta intrebare: se poate solicita si la prima infatisare de la judecata pentru revizuire sau Contestatie in anulare sau numai dupa, daca una din cele doua va fi admisa??
sunny2 a scris:

. . . cum se solicita in instanta parearea unui . . . in timpul sedintei oral sau trebuie scris?
. . . se poate solicita si la prima infatisare . . . daca una din cele doua va fi admisa??


1) în opinia mea : formulați și depuneți un înscris clar cu problema la care doriți răspuns prin serviciul registratură cu cel puțin 2 - 3 zile înainte de termenul acordat de instanță.Apoi, puteți dubla acțiunea pe cale orală în timpul ședinței de judecată tot pt. acel termen de judecată.Ar putea apărea o problemă : instanța s-o interpreteze ca fiind un NOU demers procesual, o modificare/adăugare capăt nou de cerere.Aici este nevoie de mult tact, de o strategie de convingere/învăluire a instanței din partea dvs. că este doar o simplă întrebare ce de fapt și de drept ține de însuși cauza promovată de dvs. ;
2) DA, încercați la ambele dar problema concretă a dvs. nefiindu-mi cunoscută (asta NU înseamnă că aveți vreo obligație de a o face publică) NU pot mă pot pronunța corect și concret, nu cunosc nevoia dvs. a ceea ce v-a determinat să ajungeți la cele 2 căi de atac, mai concret : dacă există vreo legătură între ” parearea unui reprezentat al Consilului Impotriva Discriminarii.” și cele 2 căi de atac pe care le-ați promovat ?!
3) ați fi putut/puteți și acum : să formulați în scris respectivei instituții o Cerere și să-i solicitați concret părerea respectivă.Apoi, funcție de răspuns, să acționați.

Alte discuții în legătură

Recurs la divort, procedura conf ncpc? Andrei2015 Andrei2015 Intr-un proces de divort, in faza de apel, Tribunalul a dat o hotarare definitiva. Care sunt caile de atac ale acestei hotarari? Un avocat, mi-a spus ca in ... (vezi toată discuția)
Intrebare :)o decizie penala definitiva , pronuntata de completul de 5 judecatori de la iccj , mai poate fii atacata? Magnat Magnat O decizie penala definitiva , pronuntata de completul de 5 judecatori de la ICCJ , mai poate fii atacata? Astept raspunsurile Dumneavoastra cat se poate ... (vezi toată discuția)
Fond funciar ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am introdus o actiune pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafata de teren in baza legii 147/2005.am ... (vezi toată discuția)