sunny2 a scris:
. . . cum se solicita in instanta parearea unui . . . in timpul sedintei oral sau trebuie scris?
. . . se poate solicita si la prima infatisare . . . daca una din cele doua va fi admisa??
1) în opinia mea : formulați și depuneți un înscris clar cu problema la care doriți răspuns prin serviciul registratură cu cel puțin 2 - 3 zile înainte de termenul acordat de instanță.Apoi, puteți dubla acțiunea pe cale orală în timpul ședinței de judecată tot pt. acel termen de judecată.Ar putea apărea o problemă : instanța s-o interpreteze ca fiind un NOU demers procesual, o modificare/adăugare capăt nou de cerere.Aici este nevoie de mult tact, de o strategie de convingere/învăluire a instanței din partea dvs. că este doar o simplă întrebare ce de fapt și de drept ține de însuși cauza promovată de dvs. ;
2) DA, încercați la ambele dar problema concretă a dvs. nefiindu-mi cunoscută (asta NU înseamnă că aveți vreo obligație de a o face publică) NU pot mă pot pronunța corect și concret, nu cunosc nevoia dvs. a ceea ce v-a determinat să ajungeți la cele 2 căi de atac, mai concret : dacă există vreo legătură între ” parearea unui reprezentat al Consilului Impotriva Discriminarii.” și cele 2 căi de atac pe care le-ați promovat ?!
3) ați fi putut/puteți și acum : să formulați în scris respectivei instituții o Cerere și să-i solicitați concret părerea respectivă.Apoi, funcție de răspuns, să acționați.