avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

fond funciar

buna ziua

am introdus o actiune pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafata de teren in baza legii 147/2005.am castigat la instanta de fond , care a dispus ca terenul respectiv sa-mi fie atribuit. La instanta de recurs insa am pierdut deoarece aceasta instanta a considerat ca instanta dfe fond a aplicat gresit legea. Recurenta era comisia locala de fond funciar . Ce cai de atac mai am?
curtea suprema?avocatul poporului?strasbourg?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 18:08, 23 Noiembrie 2010
aveti caile extraordinare de atac: revizuirea sau contestatia in anulare. consultati un avocat sa vedeti daca va puteti incadra in motivele expres prevazute de lege pt aceste cai. apoi puteti trimite cauza la CEDO.
athe a scris:

... apoi puteti trimite cauza la CEDO.

:O :stunned: X-( Cu astfel de raspunsuri in loc sa facem lumina ne "intunericim" #-o S-ar intelege ca dupa ce se judeca in Romania cela care este nemultumit de rezultat "trimite cauza la CEDO" care ... NU. Curtea Europeana nu rejudeca procesele din Romania ci judeca daca au fost incalcate unul sau mai multe din drepturile garantate de Conventie. Procedura la CEDO este scrisa, nu aveti taxe de platit insa dureaza. Dureaza mult de tot (cativa ani pentru ca onorata Curte a cazut victima propriului succes, fiind "sufocata" cu zeci de mii de cauze) iar despagubirile acordate de Curte sunt mai degraba modeste raportat la pretentiile romanilor.
Revizuirea sau contestatia in anulare sunt cai de atac foarte tehnic reglementate si inainte de a ma putea pronunta daca aveti sau nu motive sa le promovati ar trebui sa stiu ce s-a petrecut in dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la cedo simultan cu contestatie in anulare aidu aidu Avand in vedere ca dureaza 2 ani la CEDO, pot sa depun contestatie in anulare intre timp,avand in vedere ca este mijloc extraordinar de atac, deci nu se pune ... (vezi toată discuția)
Recurs costi_mbd costi_mbd Am pierdut recursul la instanta superioara,decizia fiind irevocabila,am depus contestatie in anulare ,am avut un termen de judecata si am fost reprogramati in ... (vezi toată discuția)
Cedo Oana Istina Oana Istina intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)