avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... RECURS
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

RECURS

Am pierdut recursul la instanta superioara,decizia fiind irevocabila,am depus contestatie in anulare ,am avut un termen de judecata si am fost reprogramati in luna Martie pe motiv ca dosarul era trimis la instanta de fond.Presedintele completului de judecata mi-a spus la sedinta sa studiez bine articolele 317 si 318 din Codul de Procedura Civila si la urmatorul termen sa fac o intampinare .Am studiat aceste articole si am constatat ca nu e buna contestatia in anulare a deciziei.Va rog sa-mi spuneti daca pot sa -mi retrag contestatia in anulare si daca aceasta retragere necesita cheltuieli de judecata pentru partea adversa.Mai mentionez ca am facut si o cerere de revizuire a deciziei , mi sa aprobat si sunt programat in Aprilie .Vreau sa va mai intreb in cazul meu mai pot trimite contestatie la CEDO daca am aceste cereri depuse si daca stiti ce cheltuieli necesita o contestatie la forul European
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 20:11, 30 Ianuarie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
Multumim pentru raspuns=D>, vreau sa mai precizez ca primul proces al contestatiei in anulare a fost amanat pentru ca nu era dosarul de fond....Partea adversa avea pus avocat dar, procesul a fost reprogramat la un alt termen. In acest caz, daca cerem retragerea contestatiei in anulare pentru judecarea acestei contestatii ni se cere cheltuieli de judecata? :O O alta intrebare as mai avea, daca avem aprobata cererea de revizuire a sentintei putem trimite actele si la CEDO, are vreo legatura una cu alta?
georgias a scris:

Se pot cere cheltuieli de judecata. Insa dvs puteti solicita eventual reducerea lor conf. art. indicat mai sus.
Plangerea la CEDO trebuie formulata in termen de 6 luni de cand a ramas irevocabila hotararea din recurs. Nu intereseaza daca ati formulat alte cai de atac. Solutionarea plangerii la CEDO dureaza circa 2 - 3 ani, poate chiar mai mult, timp in care, in functie de cauza dumneavoastra vi se pot solicita si alte informatii, inclusiv daca vi s-a rezolvat problema in Romania. In situatia in care vi se admite cererea de revizuire veti putea trimite copia hotararii atunci cand vi se va solicita informatii sau cand vi se aduce la cunostinta numarul sub care v-a fost inregistrata cererea.

sigur e vorba de hotararea din recurs ?
se vorbea la t.v. ca daca nu a existat si contestatia in anulare cererea la CEDO nu este admisibila !!!

Alte discuții în legătură

Recurs - contestatie in anulare asanacheromel asanacheromel Buna ziua , Va cer doar o parere in legatura cu urmatoarea speta : - intr-un recurs instanta da o hotarare motivata in mod unanim de toti cei 3 ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli expert, cai extraordinare de atac Ramona1982 Ramona1982 Am pierdut un dosar privind suspendarea permisului de conducere. Am platit expertul, eu pot sa mai recuperez banii de la expert? Mai pot face ceva privind ... (vezi toată discuția)
Ce cale extraordinara de atac se poate promova ? Diana Ramona Diana Ramona In cazul unei plangeri contraventionale ptr o fapta prevazuta de OUG 195/2002 , s-a solicitat odata cu formularea acesteia , si judecarea in lipsa , cu ... (vezi toată discuția)