Avand in vedere ca dureaza 2 ani la CEDO, pot sa depun contestatie in anulare intre timp,avand in vedere ca este mijloc extraordinar de atac, deci nu se pune ca nu as fi epuizat toate mijloacele de atac puse la dispozitie??
În primul rând la Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu se face recurs- ca formă de exprimare - iar durata de 2 ani, sincer nu știu pe ce criterii ați socotit-o, deoarece Instanța din Strasbourg nu arată, cu exactitate, în ce termen vor fi analizate aplicațiile.Termenul variază în funcție de natura aplicației, dar nu sunt arătate perioade ce rezolvare a acesteia.
În privința contestației în anulare, este chiar recomandabil să nu vă raportați la aceasta, neffiind socotită o cale de atac utilă, în înțelesul Curții. Exclusiv pe cale de excepție aceste căi extraordinare întrerup curgerea terenului de 6 luni, mai precis când sunt admise (în principiu).
Poate nu am înțeles eu. Mă refeream la termenul de 6 luni de sesizare a Curții Europene.
Cât despre utilitatea unei contestații în anulare, aceasta este utilă dacă există cu adevărat motivele pe care s-ar putea baza o astfel de contestație. Introducerea unei căi extraordinare de atac nu este utilă nimănui, dacă este doar de formă.
CEDO nu cere, însă, raportarea la acestă cale de atac.
Am vazut eu ca se poate introduce cia speciala pe motiv ca s-a incalcat dreptul la proces echitabil, aparare etc.
Motivul pt care am eu asemenea dileme neobisnuite este ca ma confrunt in principal cu coruptia din judet. Cred ca, oricata dreptate as avea, nu o sa o obtin nici macar la CA.
Insa daca o obtin la CEDO atunci bag revizuire apoi....si ar fi chiar culmea culmilor sa nu imi dea castig de cauza macar dupa atat de mult timp!!
Ca sa intelegeti exact va pot spune ca cele doua demersuri judiciare sunt paralele.
Daca castigati pe contestatie puteti sa nu mai continuati la CEDO sau sa o faceti in functie de situatie.
Ati inteles?