avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... recurs la CEDO simultan cu contestatie in anulare
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

recurs la CEDO simultan cu contestatie in anulare

Avand in vedere ca dureaza 2 ani la CEDO, pot sa depun contestatie in anulare intre timp,avand in vedere ca este mijloc extraordinar de atac, deci nu se pune ca nu as fi epuizat toate mijloacele de atac puse la dispozitie??
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 10:06, 1 Februarie 2015
Stimat forumist,

În primul rând la Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu se face recurs- ca formă de exprimare - iar durata de 2 ani, sincer nu știu pe ce criterii ați socotit-o, deoarece Instanța din Strasbourg nu arată, cu exactitate, în ce termen vor fi analizate aplicațiile.Termenul variază în funcție de natura aplicației, dar nu sunt arătate perioade ce rezolvare a acesteia.

În privința contestației în anulare, este chiar recomandabil să nu vă raportați la aceasta, neffiind socotită o cale de atac utilă, în înțelesul Curții. Exclusiv pe cale de excepție aceste căi extraordinare întrerup curgerea terenului de 6 luni, mai precis când sunt admise (în principiu).

Cu stimă.
Nu prea am inteles partea a doua a raspunsului. Despre ce termen de 6 luni este vb??

Eu intreb daca e util pt mine, in acelasi timp ce sesizez CEDO, sa depun si contestatie in anulare.
Stimat forumist,

Poate nu am înțeles eu. Mă refeream la termenul de 6 luni de sesizare a Curții Europene.

Cât despre utilitatea unei contestații în anulare, aceasta este utilă dacă există cu adevărat motivele pe care s-ar putea baza o astfel de contestație. Introducerea unei căi extraordinare de atac nu este utilă nimănui, dacă este doar de formă.

CEDO nu cere, însă, raportarea la acestă cale de atac.

Cu stimă.

Am vazut eu ca se poate introduce cia speciala pe motiv ca s-a incalcat dreptul la proces echitabil, aparare etc.

Motivul pt care am eu asemenea dileme neobisnuite este ca ma confrunt in principal cu coruptia din judet. Cred ca, oricata dreptate as avea, nu o sa o obtin nici macar la CA.
Insa daca o obtin la CEDO atunci bag revizuire apoi....si ar fi chiar culmea culmilor sa nu imi dea castig de cauza macar dupa atat de mult timp!!
Ca sa intelegeti exact va pot spune ca cele doua demersuri judiciare sunt paralele.
Daca castigati pe contestatie puteti sa nu mai continuati la CEDO sau sa o faceti in functie de situatie.
Ati inteles?

Alte discuții în legătură

Plangere la cedo TudorFlorica TudorFlorica Buna ziua As dori sa stiu daca pot sa fac o plingere la CEDO , chiar daca nu am folosit contestatie in anulare / respingere in cadrul unui proces cu o ... (vezi toată discuția)
Contestatie la iccj ContSters280210 ContSters280210 In ce situatii se pot face contestatii la ICCJ ? (vezi toată discuția)
Recurs - mai exista cai de atac? liminita liminita As vrea sa stiu daca dupa un recurs pierdut la Curtea de Apel Bucuresti se mai poate face ceva. Daca mai exista alta cale de atac. (vezi toată discuția)