avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs - mai exista cai de atac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs - mai exista cai de atac?

As vrea sa stiu daca dupa un recurs pierdut la Curtea de Apel Bucuresti se mai poate face ceva. Daca mai exista alta cale de atac.
Aveti cal extraordinare de atac: recursul, contestaţia în anulare, revizuirea şi recursul în interesul legii. Acestea pot fi utilizate numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege.
V-am incarcat un document pt studiere aici: www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Marți, 1 Octombrie 2013
emil6702, utilizator
DA, mai există! potrivit Cproc. Civ. (vorbim de actualul CPC) în următoarea ordine : Contestaţia în anulare
Art. 503 ; Revizuirea Art. 509.Verificați condițiile unei posibile încadrări a cauzei dvs.
emil6702 a scris:

Aveti cal extraordinare de atac: recursul, contestaţia în anulare, revizuirea şi recursul în interesul legii. Acestea pot fi utilizate numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege.
V-am incarcat un document pt studiere aici: www.avocatnet.ro/content/con...

Stimat forumist,

Fără supărare, dar din punctul meu de vedere ar fi util să fie date sfaturi de către persoane care stăpânesc temeinic știința dreptului.

Pe scurt: adică cum are toate căile extraordinare de atac, chiar și recursul în interesul legii?
De curiozitate, cunoașteți ce obiect are respectivul recurs?

Răspunsul este că, în principiu, nu se mai poate face nimic. O hotărâre pronunțată în recurs este irevocabilă, iar procesul se oprește aici.

Excepțiile sunt căile extraordinare de atac, revizuirea sau contestația în anulare, dar aceste căi trebuie utilizate exclusiv pentru motivele pentru care se exercită, de regulă greu de întâlnit. Evident, dacă forumistul se găsește în situațiile limitative pentru care se pot introduce aceste două căi extraordinare de atac, o poate face, dacă nu, este cazul să se oprească.

Cu stimă.
andreigrigoriu a scris:

Stimat forumist,
Fără supărare, dar din punctul meu de vedere ar fi util să fie date sfaturi de către persoane care stăpânesc temeinic ?tiin?a dreptului.
Pe scurt: adică cum are toate căile extraordinare de atac, chiar ?i recursul în interesul legii?Cu stimă.

Ce anume nu ati inteles din expresia: acestea pot fi utilizate numai în cazurile şi condiţiile expres prevăzute de lege. Eu nu vad aici nici un sfat.
I-am dat omului toate caile de atac si un document - pe care ar fi bine sa-l cititi - in care sa se regaseasca situatia sa. Accept ca eu sunt mai slab pregatit sa zicem, dar dvs. ce speta ati dedus ca a fost supusa judecatii din ceea ce a relatat utilizatorul?
Cu aceeasi stima.
Ultima modificare: Joi, 3 Octombrie 2013
Admin, administrator
Stimate domnule @emil6702,

Nu am un război cu dvs.

Problema este că nu pot fi date sfaturi fără a înțelege că un justițiabil chiar le poate urma. Atunci va cheltui timp, bani, iar instanțele vor fi ocupate cu judecarea unor cauze fără nici cea mai mică șansă de câștig.

Și ca să fiu înțelegeți mai bine de ce v-am scris ce v-am scris anterior: recursul în interesul legii nu poate fi introdus de părți și nu privește judecarea cauzei propriu-zise. Exclusiv denumirea arată această procedură ca fiind recurs, în realitate este altceva.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la o decizie definitiva si irevocabila Alexxa2 Alexxa2 Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul ... (vezi toată discuția)
Pot ataca hotararea curtii de apel? mustafa iasar mustafa iasar Daca am castigat la tribunal si la curtea de apel am pierdut il mai pote ataca ,daca da unde.Multumesc (vezi toată discuția)
Utilizare toate căile de recurs și apel laur2013 laur2013 Bună ziua, Ce alte cai de recurs, apel, etc, mai există dacă sau utilizat cele menționate? Atât național cât și internațional? (vezi toată discuția)