avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la o decizie definitiva si irevocabila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la o decizie definitiva si irevocabila

Buna ziua. In urma unui proces, care avea ca tema intrarea in poseseia unui teren ce era de la parinti, judecata facuta cu un consiliu al unei comune, finalul procesului a fost: decizie irevocabila si definitiva. Se poate ataca in instanta? Daca este nevoie de mai multe detalii sa-mi spuneti. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexxa2 , utilizator 15:31, 12 Iunie 2016
Imptiva unei astfel de hotararii se poate exercita numai una din caile extraordinare de atac, contestatie in anulare si/sau revizuire.

Caile extraordinare de atac pot fi exercitate numai in conditile expres prevazute de Codul de Procedura Civila.
Imi puteti spune ce articol trebuie sa citesc in Codul de Procedura Civila? Va multumesc.
Codul de Procedura Civila
[ link extern ]

art.503 - 508 pentru contestatia in anulare

art.509 - 513 pentru revizuire.
Contestatia in anulare:art.503-508 NCPC,revizuire:art.509-513 NCPC.
solutia pe scurt de situl judecatoriei. Admite excepţia de litispendenţă. În baza art. 163 alin. Cpc: Dispune trimiterea cauzei de faţă la instanţa întâi investită cu soluţionarea cauzei cu nr ...... Cu recurs odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică azi ..... acest lucru ce inseamna ? ceea ce am scris mai devreme este de pe hartiile primite acasa.

Alte discuții în legătură

Recurs carmen petrache carmen petrache Am castigat un proces cu banca pe fond,in apel a castigat pe tardivitatea apelului.....banca mai poate face RECURS???? (vezi toată discuția)
Cale de atac extraordinara dxt_morgan dxt_morgan Buna ziua, doresc sa mi ziceti va rog, ce cale de atac mai pot folosi in urm situatie ? Am pierdut custodia minorului, in cauza judecata la judecatorie, ... (vezi toată discuția)
Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)