avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare civila fara cale de atac
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare civila fara cale de atac

La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: andrep , utilizator 10:16, 12 Mai 2017
Hotărârile definitive (hotararile care nu sunt supuse nici apelului si nici recursului) pot fi atacate cu contestaţie în anulare atunci când contestatorul nu a fost legal citat şi nici nu a fost prezent la termenul când a avut loc judecata.
Multumesc mult pentru răspuns dar tot nu sunt lămurită pot sa fac contestație în anulare dacă este o hotarâre fără cale de atac?Sau ce pot face in cazul acesta ?
NIMIC nu puteţi face.
Mai puteti exercita caile extrordinare de atac:contestatia in anulare(art.503-508 NCPC) sau,revizuire(art.509-513 NCPC)doar daca,sunt indeplinite conditiile limitativ prevazute ptr.exercitarea acestor cai de extraordinare de atac.
Pot sa fac cerere privind lamurirea inlaturarea dispozitiilor potrivnice din hotararile judecatoresti ?Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Recurs carmen petrache carmen petrache Am castigat un proces cu banca pe fond,in apel a castigat pe tardivitatea apelului.....banca mai poate face RECURS???? (vezi toată discuția)
Contestare hotarare tribunal erdei_ghe_cristian erdei_ghe_cristian Am contestat un PV de contraventie al politiei rutiere care spunea ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare, si la Judecatorie am castigat ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva apel carsteaverginica carsteaverginica buna seara , instanta de Apel mi-a respins cererea de apel ca nefondata. Definitiv. mai pot ataca hotararea in vreun fel ? dosarul este civil. (vezi toată discuția)