avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Plangere la CEDO
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Plangere la CEDO

Buna ziua
As dori sa stiu daca pot sa fac o plingere la CEDO , chiar daca nu am folosit contestatie in anulare / respingere in cadrul unui proces cu o institutie a statului in care decizia este irevocabila . Nu sunt intrunite conditiile pentru contestatie in anulare / respingere.
As vrea sa imi sustin cauza si sa ma prevalez de fapul ca in anul 2012 intr-o speta identica decizia curtii de apel a fost alta.
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 20:51, 4 Iunie 2013
Nu este obligatorie contestatia in anulare pt. a va adresa CEdo.Cititi cauza Beian contra Romaniei si o sa observati ca in cazul in care exista o situatie similara, cu rezultat favorabil , trebuia sa se aplice si in cazul dvs. jurisprudenta favorabila.Aveti sanse insa nu f.mari, cca. 90% din plangerile romanilor sunt respinse.......::-/Aveti 6 luni de la hot. irev.
Ultima modificare: Marți, 4 Iunie 2013
avvalentina, utilizator
Stimat forumist,

Problema nu o reprezintă faptul că nu este obligatorie formularea unei contestații în anulare/revizuiri, ci că raportarea la aceste căi de atac extraordinare, ca termen de socotire a celor 6 luni, este total contraindicată.

Curtea Europeană, în principiu, consideră în privința României, recursul ca fiind ultima cale de atac utilă la care aplicantul este obligat să calculeze termenul de 6 luni în care poate învesti CEDO.

Prin urmare, vă recomand să introduceți acțiunea având în vedere epuizarea recursului, nu a altei căi de atac.


Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs la cedo simultan cu contestatie in anulare aidu aidu Avand in vedere ca dureaza 2 ani la CEDO, pot sa depun contestatie in anulare intre timp,avand in vedere ca este mijloc extraordinar de atac, deci nu se pune ... (vezi toată discuția)
Hotararile definitive admise de cedo. _Alin_ _Alin_ Doresc sa inteleg mai bine despre care hotarari / decizii definitive date de instantele din Romania pot fi admise de catre CEDO, pentru ca citind prin ... (vezi toată discuția)
Recurs pierdut. poate urma cedo? emillius emillius Buna ziua, Fratele meu a pierdut in recurs un proces impotriva unei banci, decizie irevocabila. Se poate adresa CEDO sau mai trebuie atacata aceasta decizie ... (vezi toată discuția)