Buna ziua
As dori sa stiu daca pot sa fac o plingere la CEDO , chiar daca nu am folosit contestatie in anulare / respingere in cadrul unui proces cu o institutie a statului in care decizia este irevocabila . Nu sunt intrunite conditiile pentru contestatie in anulare / respingere.
As vrea sa imi sustin cauza si sa ma prevalez de fapul ca in anul 2012 intr-o speta identica decizia curtii de apel a fost alta.
Cu multumiri
Nu este obligatorie contestatia in anulare pt. a va adresa CEdo.Cititi cauza Beian contra Romaniei si o sa observati ca in cazul in care exista o situatie similara, cu rezultat favorabil , trebuia sa se aplice si in cazul dvs. jurisprudenta favorabila.Aveti sanse insa nu f.mari, cca. 90% din plangerile romanilor sunt respinse.......::-/Aveti 6 luni de la hot. irev.
Problema nu o reprezintă faptul că nu este obligatorie formularea unei contestații în anulare/revizuiri, ci că raportarea la aceste căi de atac extraordinare, ca termen de socotire a celor 6 luni, este total contraindicată.
Curtea Europeană, în principiu, consideră în privința României, recursul ca fiind ultima cale de atac utilă la care aplicantul este obligat să calculeze termenul de 6 luni în care poate învesti CEDO.
Prin urmare, vă recomand să introduceți acțiunea având în vedere epuizarea recursului, nu a altei căi de atac.