avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... alocatie europeana in austria
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

alocatie europeana in austria

exista riscul de a nu primi alocatie din austria daca in acelasi timp am avut somaj in romania?mentionez
ca am intrerupt somajul cand am aflat ca nu am voie sa plec la munca in strainatate fiind in somaj.am depus
actele in romania E411 SI E401 cu toate actele doveditoare dar nu mi-a zis nimeni nimic-trebuie numai sa le depun in austria.exista riscul sa dau statului roman banii inapoi?mentionez ca lucrez in austria 28 zile si 28 stau in romania,si
am fost personal la semnat carnetul in fiecare luna.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: adrian12 , utilizator 22:36, 10 Aprilie 2013
1. Alocatiile „europene” reprezinta o forma de prestatii familiale care au ca scop asigurarea
securitatii sociale pentru salariaii si lucratorii independetni si membrii familiilor acestora,
care au resedinta într-un stat membru al Uniunii Europene si desfasoara o activitate
salariala sau independenta în unul din aceste state.

2. Procedura se demareaza prin depunerea formularului E411 completat în partea A la
institutiile abilitate cu plata prestaiilor familiale din România sau din tara în care
lucratorul migrant îi desfasoara activitatea.

3. Daca statul de resedinta a copilului este România, iar unul dintre parinti are activitate în
România, iar celalalt parinte are activitate în alt stat membru, statul competent cu plata
prestatiior va  România (stat de resedinta al copilului si de activitate al unuia dintre
parinti), iar celalalt stat membru de activitate va acorda un complement diferential, stabilit
ca diferenta între cuantumul prestatiior acordate în acel stat membru in cuantumul platit de
România.

4. Daca copilul are domiciliul sau resedinta în România, iar parintii desfasoara activitatea în Austria. Austria va plati prestatiile familiale pentru copilul care a ramas pe teritoriul României, conform prevederilor legislatiei sale, în cuantumul prevazut de acest stat.
Ultima modificare: Duminică, 10 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
La punctul 3, prin "activitate în România" se poate înțelege și venituri din dobânzi bancare sau pe baza unui contract de comision (publicitate online) ?
nu există un prag de venit pe care odată depășit să nu mai poți primi această alocație sau alocatia pentru ingrijirea copilului de un parinte care nu obține venituri ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia pentru ingrijirea copilului adrian12 adrian12 Unul dintre parinti este angajat in Austria, celalalt are grija de copil de 3 ani in Romania, nefiind angajat (are incheiat un contract de comision ca PF si ... (vezi toată discuția)
Cum se transfera alocatia copiilor cu parinti care lucreaza in strainatate? simona44 simona44 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot transfera alocatia copilului meu care se afla in Romania la domiciliul tatalui, daca eu lucrez in strainatate, in ... (vezi toată discuția)
Formulare europene alocatie crys92 crys92 buna ziua as dori si eu un raspuns am depus anu trecut alocatia in italia si nam primit nimic din alte motive si acum vreau sa depun dosaru in romania si mi sa ... (vezi toată discuția)