avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... incident ciudat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

incident ciudat

Buna ziua,am avut un incident la nivelul 2 al blocului, in ghena de la baie o imbinare de la conducta de apa potabila a iesit pur si simplu din racordare, provocand daune la nivelul 1 si parter.La nivelul 2 nu a fost apa in apartament(mentionez ca racordarile au fost facut de fiecare proprietar separat, pe propria cheltuiala),Va rog sa imi spuneti cine trebuie se raspunda pt. pagubele care au fost create. Va multumesc:)
Cel mai recent răspuns: cristian15020 , utilizator 22:41, 17 Februarie 2013
Raspunde cine a executat lucrarea de slaba calitate.
are relevanta desigur si daca racordul defect este din coloana comuna sau din apartamentul personal, atunci difera raspunderea, respectiv in sarcina Asociatiei de proprietari sau a proprietarului apartamentului
Raspunde proprietarul in apartamentul caruia s-a intamplat incidentul deoarece spuneti ca fiecare proprietar si-a facut acest racord personal.
procedurile se realizeaza in prezenta reprezentantilor asociatiei , unui instalator agreat si a proprietarului de unde se crede ca ar fi defectiuni si se decide exact, poate fi racord ce pleaca din coloana comuna dar se strica un anumit element la intrarea/imbinarea din apartament, de aceea orice afirmatie nu confera o certitudine pana la exprimarea unui specialist
In conditiile in care precizati racordarile au fost facut de fiecare proprietar separat, pe propria cheltuiala,responsabil pentru daunele si prejudiciile rezultate,este proprietarul apartamentului la nivelul cauia s-a produs defectiunea

Alte discuții în legătură

Problema cu vecinii lacrutza lacrutza Problema cu vecini Buna Stau intr-un bloc cu 4(eu locuiesc la etajul 1) etaje si cam de jumatate de an a inceput sa-mi curga apa in baie....cate putin cate ... (vezi toată discuția)
Refuz presedinte indeplinire obligatii laau laau Ma aflu in urmatoarea situatie: un racord din conducta principala apa rece se fisureaza in dreptul apartamentului meu. Ajung la domiciliu in 3 ore (zi de ... (vezi toată discuția)
Defectiunea la "t"-ul de ramificatie la coloana de apa de pe scara, a cui responsabilitate este? a proprietarului sau a asociatiei? Adrian Berar Adrian Berar buna ziua, din \"T\"-ul de ramificatie de pe coloana principala de apa rece de la apartamentul vecinei de deasupra (etajul 1), in masca din baie, intr-o ... (vezi toată discuția)