avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dauna avarie coloana apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dauna avarie coloana apa

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: la nivelul apartamentului nostru a inceput sa curga apa prin locul unde se imbina teava de apa ce intra in apartament cu coloana. Toate acestea se afla intr-o masca din constructia blocului, prezenta la nivelul fiecarui apartament pana la subsol. In urma acestei avarii, s-a inundat apartamentul de la parter iar proprietarul cere sa-l despagubim. Desi s-a cazut de acord ca e vorba de parte-comuna, ni se imputa noua acest fapt pe motiv ca in urma cu 5 ani, odata cu renovarea apartamentului s-au inlocuit aceste tevi (mai putin coloana), blocul si toate instalatiile avand o vechime de 50 de ani. Bineinteles ca nu am avut pretentia la momentul respectiv ca aceasta lucrare sa-mi fie decontata de asociatie. Instalatorii spun ca nu are cum sa fie vorba de o defectiune, eroare de instalatie, pt ca nu ar fi aparut dupa 5 ani. In plus, apa nu s-a scurs in subsol cum era firesc, si s-a oprit intre parter si etajul 1 unde e posibil sa fie obturat accesul. La nivelul celorlalte etaje nu au fost pagube. Cine suporta paguba proprietarului de la parter in acest caz? Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:46, 1 August 2017
Fiind vorba despre o stricaciune la coloana comuna, sa ceara despagubire la asociatie, ceea ce cred ca va fi privit ca o ciudatenie.
Nu e nimeni de vina ca instalatiile se mai si deterioreaza si atunci .... curge apa care se duce unde gaseste loc.
Pai presedintele asociatiei mi-a comunicat (verbal) ca asociatia nu poate deconta pt ca nu sunt instalatiile "originale" de acum 50 de ani deci eu sunt de vina ca le-am scimbat acum 5 ani si nu le-am cerut decontare prin asociatie. E posibil asa ceva?
Hm!. In parte ar avea dreptate daca tevile fac parte din proprietatea comuna pentru ca ele ar trebui reparate de asociatie.
Dar asta, ce v-a spus presedintele, este o justificare cam ciudata. Mai bine ar spune adevarul: ca asociatia nu are de ce sa plateasca daunele adiacente pentru ca nu a fost o stricaciune provocata.
Reparatia actuala de la nivelul coloanei am suportat-o iarasi eu spagandu-mi baia si achitand instalatorul (desi discutam de coloana verticala si parti comune inteleg). Nu am pretins despagubiri dar cel de la parter imi silicita mie acum sa-i achit tot eu si lui dauna. Ce ma sfatuiti sa fac in continuare?
Trimiteti-l la presedintele asociatiei.
Daca ati avea factura si chitanta - asta sa va fie invatatura de minte pentru viitor cand mai reparati partea comuna, daca o veti mai repara - ati putea pretinde achitarea lucrarii din partea asociatiei.
Factura trebuie emisa pentru asociatie, nu pentru dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la conducta de canalizare a blocului. soluția propusă de proprietari este înlocuirea țevilor de canalizare, dar președintele asociației refuză să intervină. ce mă sfătuiți să fac? AnaMaria35 AnaMaria35 Buna ziua, Locuiesc in Bucuresti, la parterul unui bloc cu 8 etaje, construit in anii \'70. Tevile de canalizare ale cladirii nu au fost inlocuite niciodata. ... (vezi toată discuția)
problema țeavă de caldura comuna Laura_aruaL Laura_aruaL Buna seara! In weekend, seara țeavă de caldura din apartament,( consider ca face parte din parti comune) , e teavă comuna care duce caldura spre etajele ... (vezi toată discuția)
Reparatii coloana de apa dianacicero dianacicero Buna ziua, Am urmatoarea situatie: vecina de dedesubt vrea sa schimbe coloana de apa verticala, deci cea comuna, la nivelul apartamentului ei si pretinde ca ... (vezi toată discuția)