avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz presedinte indeplinire obligatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz presedinte indeplinire obligatii

Ma aflu in urmatoarea situatie: un racord din conducta principala apa rece se fisureaza in dreptul apartamentului meu. Ajung la domiciliu in 3 ore (zi de duminica) chem instalator care constata defectiunea dar nu poate interveni decat luni dimineata, dupa ce achizitioneaza niste piese. Il sun pe presedinte, ii comunic situatia, instalatorul vorbeste cu el si il roaga sa opreasca apa pe coloana pentru a nu inunda mai rau apartamentele de jos. Presedintele zice da, dar nu opreste apa. Apa curge toata noaptea. Apartamentele de jos ma ameninta cu procesul. Apoi descoperim ca apa nu poate fi oprita pentru ca e defect robinetul de inchidere. De care presedintele stia ca este defect. Ce este de facut intr-o astfel de situatie? Cum il pot obliga pe presedinte sa isi indeplineasca obligatiile? Ce pasi legali se pot face?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 17:06, 3 Decembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Aveti mai multe posibilitati, in primul rand o plangere facuta Asociatiei de Proprietari, reprezentata de presedinte, pe care o depuneti la presedinte, cu nr. de inregistrare ( daca nu va da nr. de inregistrare, sa scrie am primit, azi data, semnatura si stampila asociatiei ), in dublu exemplar, astfel incat sa aveti dovada depunerii pe exemplarul care ramane la dumneavoastra, apoi inca o plangere adresata sectiei de politie de pe raza careia este arondat imobilul, asta in cazul in care raspunsul presedintelui nu va satisface. prin care invederati cele declarate mai sus, daca nu aveti incredere in organele de politie, o puteti depune la parchet, o alta sesizare la Primaria de sector la serviciul Asociatii de Proprietari si in ultima instanta daca nu se rezolva nimic, puteti introduce o actiune in instanta pentru obligatia de a face, adica prin care sa obligati presedintele aso9ciatiei sa repare sau sa achite reparatiile necesare, datorita culpei lui si ii puteti cere si daune pentru stresul prin care v-a facut sa treceti. In sesizarea adresata presedintelui sa mentionati art 10 din Legea 230/2007, respectiv ca el are obligatia sa raspunda la orice cerere a unui locatar...Totul facut in scris, ca altfel verbal, poate sa nu recunoasca nimic....
Ultima modificare: Luni, 3 Decembrie 2018
Maxim Elena Camelia, Avocat
Va multumesc frumos, voi incepe cu plangerea adresata asociatiei. Raspunsul dumneavoastra este foarte clar si acum stiu ce am de facut.
Vedeti ca este vorba de legea 196/2018. cea din 2007 este abrogata...
Mufa respectiva face legatura intre teava principala si teava ce perge la dvs. Daca da, este treaba asociatie( daca dvs.nu ati umblat la ea pana acum) asa ca, asociatia este buna de plata. Cititi legea si mergeti cu articolul ce prevede obligatiile asociatie de proproetari la presedinte. Daca nu raspunde va puteti adrea compartimentului specializat din cadrul primariei, politia nu se baga in astea...
Tot impotriva asociatiei va indreptati daca vecini afectati va cer daune, asiciatia trebuia sa mentina robinetul principal in stare de functionare si sa inchida apa in caz de avarie.
Discutati cu un avocat specializat daca nu va descurcati.
Politia nu se implica in solutionarea de astfel de spete
Daca exista la nivelul imobilului de locuit in comun infiintata asociatie de proprietari aceasta preia raspunderea bunei functionari a partii comunre de constructii si instalatii
Nu ati precizat concret unde a fost defectiunea la conducta principala sau la racordul care alimenteaza utilitatile dv
Conditionat de statutul instalatiei unde a fost evidentiata defectiunea raspunderea poate reveni proprietarului sau asociatiei de proprietari
Daca defectiunea a fost la nivelul racordului elastic- responsabilitatea apatrine in exclusivitate proprietarului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teu coloana principala- individual sau comun Gina Iordan Gina Iordan Buna ziua, Teul care face legatura intre coloana principala de apa rece si conducta individuala a apartamentului meu este fisurat. Administratorul sustine ... (vezi toată discuția)
Incident ciudat ducu10 ducu10 Buna ziua,am avut un incident la nivelul 2 al blocului, in ghena de la baie o imbinare de la conducta de apa potabila a iesit pur si simplu din racordare, ... (vezi toată discuția)
Alimentare cu apa rece lemia50 lemia50 Buna seara.As vrea sa intreb urmatoarele: 1 . Teava de alimentare cu apa rece a unui apartament(ma refer la segmentul cuprins intre conducta verticala si ... (vezi toată discuția)