avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat costa efectuarea inventarului bunurilor ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat costa efectuarea inventarului bunurilor ?

Bună ziua,

Aș dori să știu cât m-ar costa inventarierea bunurilor lăsate după părinți, dacă mă adresez unui executor judecătoresc. Este vorba de un orășel din provincie. Cam la ce sumă s-ar ridica inventarierea ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Zechino , utilizator 13:14, 10 Februarie 2013
luati legatura cu executorul judecatoresc din localitatea respectiva, este cel mai simplu.
Inventarul bunurilor succesorale se face in cadrul dezbaterii procedurii succesorale si o face notarul public in prezenta mostenitorilor si a doi martori.
notarul stabileste masa succesorala si cotele parti ce se cuvin mostenitorilor in conditiile in care exista un acord intre acestia, respectiv se dezbate procedura succesorala notariala, nu face notarul inventarul bunurilor.
Mai citti legea notarilor publici nr. 36/1995 art 104 inventarul bunurilor succesorale. Cererea de inventar poate fi si cerere de dezbatere a procedurii succesorale.
B-)
am precizat, in cazul acordului mostenitorilor, situatia descrisa nu a fost in acest sens, mai cititi dvs ....

Alte discuții în legătură

Buna seara! carstea_nicoleta carstea_nicoleta Buna seara. Sunt vaduva, sotul a murit acum 15 ani , am 2 copii si as dori sa fac succesiunea dupa sot. Vreau sa fac succesiunea fara a acordul copiilor. Va ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! ce pot face pentru a schimba notarul, la care a ... marian24gam marian24gam Bună seara ! Ce pot face pentru a schimba notarul, la care a fost repartizat dosarul de succesiune, după moartea tatălui meu ? Mulțumesc ! (vezi toată discuția)
Notar succesiune mariusbutusina mariusbutusina Buna ziua, Sotia mea a fost la un notar pentru a demara procedurile de succesiune dupa tatal decedat in 2009. In urma demararii procedurilor, notarul i-a spus ... (vezi toată discuția)