avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Infiintare PFA ca pensionar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Infiintare PFA ca pensionar

Buna ziua. Mama mea a iesit la pensie anticipat, dar a depasit acesta perioada, ajungand la limita de varsta si s-a facut recalcularea pensiei. Vrea sa isi deschida un PFA, am fost la Registrul Comertului, s-a inregistrat si acum din punct de vedere fiscal ce trebuie sa faca? Ce taxe/impozite trebuie sa plateasca? Tr sa plateasca ceva la Casa Pensiei si la sanatate? Ce formulare se completeaza la ANAF? Sper ca nu i se anuleaza pensia....Stiu ca daca este anticipata tr sa aleaga intre pensie si PFA. Astept raspuns urgent, va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 18:12, 10 Februarie 2013
(1) O persoana care este pensionar la limita de varsta poate cumula pensia cu veniturile obtinute ca P.F.A.

(2) In cazul acesta se platesc: 16% impozit si 5,5% C.A.S.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi pfa tomageta tomageta pfa cod caen 6920 ,pensionar de invaliditate,plateste contributiile sociale? (vezi toată discuția)
Salutare! caut direcția în materie de pensii. sunt pensionar ... nelu.mocanu nelu.mocanu Salutare! Caut direcția în materie de pensii. Sunt pensionar de limită de vârstă și vechime integrală, în același timp salariat cu salariul minim ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa (pensionar) ContSters134265 ContSters134265 Care sunt contributiile obligatorii ale unei PFA, pensionar cu o pensie de 2500 lei, care a avut activitate in anul 2011. Ce declaratii si la ce termene ... (vezi toată discuția)