avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Salutare! Caut direcția în materie de pensii. Sunt ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Salutare! Caut direcția în materie de pensii. Sunt pensionar ...

Salutare!
Caut direcția în materie de pensii.
Sunt pensionar de limită de vârstă și vechime integrală, în același timp salariat cu salariul minim și P.F.A.
De la momentul pensionării, îmi recalculez anual pensia pe baza contribuțiilor din salariul minim și din P.F.A. și constat că contribuțiile din activități independente nu se regăsesc în calculul pensiei.
Am solicitat de la ANAF dovada că acele contribuții din activități independente sunt procesate și distribuite către casa de pensii și am primit o adeverință care certifică că da; totuși în adeverința de stagiu și în buletinul de calcul emise de casa de pensii, aceste contribuții nu apar.
Ce pot face pentru includerea lor în calculul pensiei?
Să contest în instanță decizia de recalculare?
Să chem în instanță casa de pensii și Anaf?
Să ...?
Mulțumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: nelu.mocanu , utilizator 18:07, 23 Ianuarie 2023
Este mai simplu sa depuneti la CJP o adeverinta emisa de ANAF din care sa rezulte achitarea taxelor si valoarea acestora.
Am depus-o împreună cu cererile de recalculare.
Răspunsul a constat în decizia de pensie recalculată doar pe baza contribuțiilor din salariu și nimic mai mult.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2023
nelu.mocanu, utilizator
Ca PFA ati depus D112?
sigur că da
Puteti contesta decizia de pensionare in termen de 45 zile de la primire.

Alte discuții în legătură

Decizie de pensionare ghiocelioana ghiocelioana Tatăl meu a fost pensionat pentru muncă depusă si limită de vîrstă prin decizia CJP din 05.11.2010. Prin decizie,nu i-a fost luată în consideratie ... (vezi toată discuția)
Pensie militara grad 3 de invaliditate stelian07 stelian07 In urma recalcularii pensiilor in baza legii 119/2010 mi-a scazut pensia cu cca. 25 %. Stagiu realizat ca militar cca. 8 ani, iar anterior cca. 11 ani stagiu ... (vezi toată discuția)
Model adeverinta pensie modimpex modimpex Buna ziua! Am o rugaminte: am avut un angajat, pensionar limita de varsta, care imi cere o adeverinta pentru casa de pensii ca sa i se ia in calcul si ... (vezi toată discuția)