avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... decizie de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

decizie de pensionare

Tatăl meu a fost pensionat pentru muncă depusă si limită de vîrstă prin decizia CJP din 05.11.2010.
Prin decizie,nu i-a fost luată în consideratie vechimea lucrată în grupa a 2-a de muncă cf.Ord.50/1990(intre anii 1971-1995) pentru care depusese la dosarul de pensionare adeverinta eliberat[ de angajator ,cu mentiunea că i s-a virat CAS-ul de 28% cf.Lg. 49/25.o5.1992 de la data de 02. 04 1992.
Nu a contestat decizia in termenul de 45 de zile de la comunicare!
Mai are vreo cale pentru a cere recalcularea vechimii sale in munca?
Cel mai recent răspuns: georgettegan , utilizator 18:47, 30 Iulie 2012

Faceti cerere de recalculare si depuneti si adeverinta in original privind lucrul in conditii de grupa de munca
Art. 107 din legea 263 din 2010.
(1) In situatia in care, ulterior stabilirii si/sau platii drepturilor de pensie, se constata diferente intre sumele stabilite si/sau platite si cele legal cuvenite, casa teritoriala de pensii, respectiv casa de pensii sectoriala opereaza, din oficiu sau la solicitarea pensionarului, modificarile ce se impun, prin decizie de revizuire.
(2) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (1) se acorda sau se recupereaza, dupa caz, in cadrul termenului general de prescriptie, calculat de la data constatarii diferentelor.
(3) Pensia poate fi recalculata prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare, prevazute de lege, nevalorificate la stabilirea acesteia.
(4) Pensionarii pentru limita de varsta care, dupa data inscrierii la pensie, realizeaza stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, in conditiile legii.
(5) Sumele rezultate in urma aplicarii prevederilor alin. (3) si (4) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am iesit la pensie in 2009 Eliza Geambasu Eliza Geambasu Se mai poate face recalculare?Am cotizat 39ani/9luni vechime neantrerupta in munca(asist.medical in spital) (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia? bogdanmarinela bogdanmarinela Care ar fi diferenta dintre revizuirea unei pensii si recalcularea acesteia. Eu, dupa pensionarea la limita de varsta am luicrat cu contract de munca la o ... (vezi toată discuția)
Pensionare gradul 3 , cu drept de munca CRIMO CRIMO SUNT PENSIONATA PE CAZ DE BOALA AM GRADUL 3 CU DREPT DE MUNCA. IN URMA CU 4 ANI 4 LUNI MI-AM GASIT DE LUCRU CU JUMATATE DE NORMA CF. LEGII. SI ACUM ... (vezi toată discuția)