avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensii militare-pensie urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensii militare-pensie urmas

Buna ziua! Am pensie urmas dupa tatal meu,sunt studenta si as dori sa stiu dak ma pot angaja cu un contract de munca part-time fara sa renunt la pensia de urmas.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dee19 , utilizator 12:53, 11 Februarie 2013
1. Incepand cu data de 01.01.2011, de cand se aplica Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, pensia de urmas poate fi cumulata cu orice alt venit salarial, indiferent de cuantumul acestuia.

2. Asadar puteti sa incheiati orice fel de contract individual de munca, cu part-time sau full-time si veti beneficia si de pensia de urmas.

3. Puteti beneficia de pensia de urmas pana la vrsta de 26 de ani daca urmati cursurile unei forme de invatamant recunoscute de stat.
Copiii, pensionari de urmas, pot cumula pensia cu venituri provenite din situatii pentru care asigurarea este obligatorie, indiferent de nivelul acestora.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare full time si cumul pensie de urmas ContSters331226 ContSters331226 Buna seara. Am si eu o intrebare. Am varsta de 19 ani si am pensie de urmas dupa tatal meu. Sunt studenta , anul I , la facultate.. Am posibilitatea de a ma ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas / salariu / student? laviniatoma laviniatoma Buna ziua, am o nelamurire, desi am incercat sa citesc si legea, as dori un raspuns mai simplu. Eu primesc o pensie de urmas militara de aproape 6 ani si sunt ... (vezi toată discuția)
Legislația muncii anette03 anette03 Studentă 24 ani, bursieră în anul IV la Cadastru , pensie de urmaș, doresc să urmez un master în ce condiții pot aplica pentru un job fără a pierde ... (vezi toată discuția)