avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare firma asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare firma asociat

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele 2 situatii:

1. Un asociat imprumuta firma A cu o suma de bani . Firma A isi inceteaza activitatea si este in imposibilitatea de a restitui imprumutul. Va rog frumos sa imi spuneti care este tratamentul fiscal si cum se inregistreaza dpdv contabil renuntarea asociatului la restituirea de catre A a imprumutului fara nici un fel de pretentie.
2. Societatea Y datoreaza societatii X o suma de bani ( firme in cadrul grupului). Soc Y isi inceteaza activitatea si nu mai poate restitui suma datorata.
Tratamentul fiscal si contabil : a) firma X doreste sa renunte la incasarea sumei datorate de Y fara sa ceara nimic in schimb
b) firma Z preia cu titlu gratuit datoria lui Y catre X ( Z firma din cadrul grupului)

Alte discuții în legătură

Consideratii privind plata facuta de angajator din contul personal _cristian _cristian Am urmatoarea speta pentru care doresc sa va cer opinia: persoana X este asociat la firma Y, la firma Y un membru de familie grad I este administrator firma ... (vezi toată discuția)
O societate poate credita o alta societate? monyka_monda monyka_monda Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Societatea X este asociat la societatea Y. Intrebare: Soc X poate credita soc Y, cu Contract de ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate adrianabresug adrianabresug cum se fac inregistrarile in urmatoarea speta : o societate comerciala printrun act notarial contract cesiune transfera activul si pasivul unei alte ... (vezi toată discuția)