avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Creditare firma asociat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Creditare firma asociat

Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele 2 situatii:

1. Un asociat imprumuta firma A cu o suma de bani . Firma A isi inceteaza activitatea si este in imposibilitatea de a restitui imprumutul. Va rog frumos sa imi spuneti care este tratamentul fiscal si cum se inregistreaza dpdv contabil renuntarea asociatului la restituirea de catre A a imprumutului fara nici un fel de pretentie.
2. Societatea Y datoreaza societatii X o suma de bani ( firme in cadrul grupului). Soc Y isi inceteaza activitatea si nu mai poate restitui suma datorata.
Tratamentul fiscal si contabil : a) firma X doreste sa renunte la incasarea sumei datorate de Y fara sa ceara nimic in schimb
b) firma Z preia cu titlu gratuit datoria lui Y catre X ( Z firma din cadrul grupului)

Alte discuții în legătură

Consideratii privind plata facuta de angajator din contul personal _cristian _cristian Am urmatoarea speta pentru care doresc sa va cer opinia: persoana X este asociat la firma Y, la firma Y un membru de familie grad I este administrator firma ... (vezi toată discuția)
O societate poate credita o alta societate? monyka_monda monyka_monda Buna ziua va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Societatea X este asociat la societatea Y. Intrebare: Soc X poate credita soc Y, cu Contract de ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate adrianabresug adrianabresug cum se fac inregistrarile in urmatoarea speta : o societate comerciala printrun act notarial contract cesiune transfera activul si pasivul unei alte ... (vezi toată discuția)