avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Kitsch in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Kitsch in bloc

De doua zile ne-am trezit in bloc nou, elegant, cu o mocheta din plastic verde pusa pe jumatate din holul de la intrare. Nu e nici pres, nici traversa, se termina brusc si ilogic si arata ca un ...
Pentru a o monta astfel administratora a avut nevoie de acordul presedintei.
Mie imi displace total si doresc sa ma opun la asa o aparitie in bloc, kitsch.
Ce drepturi am si cum mi le pot exprima astfel incat sa opresc panarama fara gust care debuteaza cu montarea acestei mochete?
Cum se poate comunica cu presedintele si comitetul astfel incat sa fie obligati sa raspunda si sa ia masuri?
La decizii care privesc cheltuielile si estetica blocului in care suntem cu totii proprietari nu trebuie sa fim consultati, unde se poate reclama, ce se poate face in caz de un abuz asa cum e cazul asta?
Cel mai recent răspuns: Dana Marin , utilizator 16:56, 16 Februarie 2009
Ba da, aveti dreptul sa fiti intrebati, consultati, ca doar Dv. platiti. Poate ca ei or fi intrebat (desi nu prea cred) si puteti face o cerere scrisa catre presedinte, sa ia presul din holul blocului (motivatia fiind si ca neputand fi curatat des, se umple de praf si mai rau face, decat bine - un pres imbacsit de praf este mai rau decat un hol fara pres), cererea sa fie semnata de cat mai multi locatari, daca se poate de 50% + 1 din apartamente. Nu va descurajati, e posibil ca aceasta actiune a Dv. sa va coste ceva timp si nervi, dar merita!!! Eu asa zic. Si eu sunt impotriva impopotonarii holurilor cu tot felul de briz-brizuri mitocanesti intr-un spatiu public. Daca presedintelui ii plac servetelele, mochetutele, covorasele, dantela pe rafturi...n-are decat sa-si puna amprenta personalitatii si gustului la el in casa, nu in spatiul comun. Succes!!
Presedinta nu vrea sa fie deranjata si refuza sa dea numar de inregistrare cererii mele ca membru de asociatie.
Zice ca s-o pun in cutia postala a administratiei. Eu din cate tin minte legea spune ca sunt obligati sa dea numar de inregistrare si sa si raspunda in termen legal.
Deja zice ca fac presiuni nefondate, ca ei ii place mocheta si punct.
Cine stie ce alte panarame mai apar in bloc.
Nu sunt obligati sa se consulte cu proprietarii la amenajari?
Decide un cap patrat si noi suportam toata viata kitsch-ul?
Va rog frumos ajutati-ma cu un raspuns.
Multumesc.

Nu aveti alta cale eficienta decat sa mergeti cu o cerere care sa cuprinsa acest punct (cu scoaterea mochetei din hol) din usa-n usa si sa obtineti semnaturile majoritatii locatarilor. Cu aceasta cerere si eventual cu alti cativa vecini care doresc sa va sprijine mergeti la administratora si cereti-i sa scoata mocheta din hol. Ea este o angajata a asociatiei si ea nu poate hotari ce doriti Dv. sa fie pus sau nu in holul blocului unde sunteti proprietari si ea angajata. Daca locuieste si ea acolo, ca proprietar este in minoritate si se supune majoritatii.
Acest incident este pur si simplu o diferenta de gust si nu merita sa faceti din asta un scandal cu cereri scrise si inregistrate. Parerea mea!
Astept un raspuns de la un profesionist in domeniul legal, va rog frumos.
Multumesc.
Punerea unui pres (sau ce-o fi) nu este o decizie care sa ceara majoritate sau si mai rau, adunare generala. Asta inseamna ca administratia il poate pune, dar daca majoritatea locatarilor nu vrea acel pres, atunci el trebuie inlaturat.

Puteti face cerere, dar nu am inteles ce anume contine. In tot cazul, daca nu v-o primeste sub semnatura, trimiteti-o recomandata prin posta si pastrati recipisa de trimitere.

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinii si administratora Quies Quies Buna seara, De curand am devenit coproprietara unui apartament, in urma decesului tatalui meu. De atunci m-am confruntat cu mai multe probleme atat cu ... (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)
Intra sub spectrul legii penale? Alexandru0312 Alexandru0312 Intra sub spectrul legii penale? Buna ziua, Reprezinta fapta penala refuzul unui Presedinte/Administrator de Asociatie Proprietari de a aplica o lege cu ... (vezi toată discuția)