buna ziua. am mai intrebat ceva pe tema asta dar cred ca nu s-a inteles.
daca sunt insarcinata si totodata asociatul unic nesalariat si fara dividente al unui srl care are activitate de 2 luni, infiintat din octombrie, ce datorii am catre asigurarile sociale, deoarece o data mi-au spus ca trebuie sa platesc cate 42 lei pentru sase luni in urma, iar o data mi-au spus ca fiind gravida sunt asigurata de la stat, dar ca trebuie sa aduc si actele firmei si situatia ei pe 5 ani, ori ea nu e inregistrata ca fiind activa decat de 2 luni. dvs ce ma sfatuiti? sunt asigurata ca sunt gravida sau nu? o zi buna
1. Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii spune:
Art. 213. - (1) Urmãtoarele categorii de persoane beneficiazã de asigurare, fãrã plata contribuţiei:
...
f) femeile însãrcinate şi lãuzele, dacã nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bazã minim brut pe ţarã.
2. Asadar dvs. trebuie sa dovediti ca nu aveti nic un venit sau ca acesta este sub salariul minim brut pe tara si veti fi asigurata fara sa platiti contributia la sanatate.
3. Daca firma este activa de doua luni duceti situatiile cerute numai pentru acele doua luni.