avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... contract de asigurare sociala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

contract de asigurare sociala

Buna ziua! Am un contract de asig. sociala din ian. 2009,platesc dupa salarul minim in fiecare luna, din luna octombrie am decis sa reduc suma la 10 lei venitul fiind trecut 32 ron . Eu la ora actuala daca ramin gravida am dreptul la conediu de maternitate pt. ca la casa de pensii mi-au spus ca nu?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:42, 2 Noiembrie 2010
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de concediu medical sau de maternitate trebuie sa cotizati la Sanatat, nu la Pensii.
2. Daca este vorba de graviditate, iata ce spune Legea 95/2006:
Art. 213. -
(1) Următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei:
...
f) femeile însărcinate şi lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare de sanatate in caz de sarcina si lauzie miruna82 miruna82 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am fost angajata cu contract de munca pe perioada determinata si intre timp am ramas insarcinata. Din luna august am intrat ... (vezi toată discuția)
Asigurari sociale alinaelena89 alinaelena89 buna ziua. am mai intrebat ceva pe tema asta dar cred ca nu s-a inteles. daca sunt insarcinata si totodata asociatul unic nesalariat si fara dividente al unui ... (vezi toată discuția)
Nasterea fara asigurare medicala? oanaelenapopescu oanaelenapopescu Buna ziua, Sunt gravida si urmeaza sa nasc in luna august a acestui an. As dori sa stiu care mai sunt reglementarile in acest moment referitor la ... (vezi toată discuția)