avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariul minim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariul minim

Buna ziua
Daca salariul minim brut a crescut de la 700 la 750 si eu am 800 al meu creste?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:24, 14 Februarie 2013
Obligatia de majorare a salariului subzista numai in cazul celor care au salariul sub salariul minim brut de 750 lei , nu si pentru ceilalti.

Numai daca la nivel de angajator - ccm sau reg.intern - sunt reglementati coeficienti de ierarhizare , atunci va exista si obligatia de a vi se mari salariul.
Buna ziua
Revin cu o intrebare mai concludenta.
Lucrez intro primarie din anul 2003, ultima dispozitie privind drepturile salariale a fost data in decembrie 2012.
Sunt incadrat pe functia de referent clasa III gradul profesional principal, gradatia 3, clasa de salarizare 28 cu total drepturi salariale/ brute de 908 lei, avand un coificient de ierarhizare de 1,49.
Avand in vedere raspunsul dumneavoastra de mai inainte privind coificientii de ierarhizare am marea rugaminte daca se poate sa-mi spuneti daca este corect salariul meu si daca se impune a-mi creste salariul odata cu cresterea salariului minim.
Va multumesc.
Nu se impune cresterea salariului dvs odata cu cresterea salariului minim ...coeficientii de ierahizare prevazuti in Legea nr.284/2011 nu se aplica inca ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu minim brut age age cat e salariu minim brut,in sistemul privat pentru muncitorii cu diploma de calificare? (vezi toată discuția)
Salariu minim absolvent studii superioare ralucaflori ralucaflori Buna ziua, as vrea sa stiu care este salariul minim pentru un absolvent de studii superiare, va muntumesc (vezi toată discuția)
Calcul salariu minim absolvent lindemona lindemona Daca viitorul angajat a terminat licenta in domeniul contabilitate (in diploma economist) - facultate pe o durata de 3 ani - care este salariu minim, daca ... (vezi toată discuția)