avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... suspendare contract CAS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

suspendare contract CAS

In contractul incheiat cu Cas-ul din orasul meu, la clauza de suspendare a contractului se mentioneaza urmatoarele:
" Suspendarea contractului:
1. In cazul in care asiguratul nu isi respecta obligatiile referitoare la plata contributiei de asigurari de sanatate , prezentul contract se suspenda de drept dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei.
2. Pe perioada suspendarii, asigurati si coasiguratii sai beneficiaza numai de pachetul de servicii cuprins in pachetul minimal.
3. Suspendarea inceteaza numai la data la care asigaratul achita contributia de asigurari de sanatate si majorarile de intarziere dupa caz."
Eu nu am platit de un an. Am fost la Cas azi si mi-au calculat cat am de plata pe anul trecut, iar suma, cu tot cu penalitati, este uriasa.
Ma ajuta aceasta clauza pentru a plati mai putin?

Alte discuții în legătură

Concediu fara salar MARTINEX MARTINEX Buna ziua! Care e statutul unei persoane angajate dar, in concediu fara salar, vis-a-vis de calitatea de asigurat si adeverinta din care sa reiasa ca se ... (vezi toată discuția)
Asigurare sanatate dupa incetare activitate Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri si pe mine cineva daca cei care au incetat activitatea intru-un loc de munca unde plateau asiguarea aceea de sanatate obligatorie, ... (vezi toată discuția)
Asigurarea de sanatate nesalariati BogdanAlexandru135 BogdanAlexandru135 Va rog sa imi explice cineva daca se poate de ce scrie pe dovada de asigurat ca este valabila 3 luni de la data eliberarii atunci cand asigurarea e platita din ... (vezi toată discuția)