avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara salar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara salar

Buna ziua!
Care e statutul unei persoane angajate dar, in concediu fara salar, vis-a-vis de calitatea de asigurat si adeverinta din care sa reiasa ca se retine (?) si vireaza (?) contributia la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate?

1. Pe perioada de CFP nu prestati munca, nu aveti salariu deci nu sunteti asigurat nici le pensii, nici la sanatate, nici la somaj, adica nu aveti calitatea de asigurat.

2. Daca nu aveti salariu nu are din ce vreti sa va retina contributiile.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
MARTINEX a scris:

Buna ziua!
Care e statutul unei persoane angajate dar, in concediu fara salar, vis-a-vis de calitatea de asigurat si adeverinta din care sa reiasa ca se retine (?) si vireaza (?) contributia la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate?

Calitatea de asigurat la sanatate se pierde;
a) la pierderea dreptului de sedere sau de domiciliu in Romania;
b) forta majora, daca este invocata;
c) decesul sau declararea judecatoreasca a mortii.

1.Deci,calitatea de asigurat la sanatate nu se pierde in acest caz,,se suspenda de drept ,daca nu se plateste contributia de asigurari sociale de sanatate, dar dupa 3 luni de la ultima plata a contributiei..Deci daca s-a platit contributia in ianuarie de ex. ultima oara ,3 luni persoana este asigurata,dupa aceste 3 luni daca angajatul se mai afla in cfp se considera suspendat.
2. Pe perioada suspendarii, asiguratul si coasiguratii sai beneficiaza numai de pachetul de servicii cuprins in pachetul minimal.
3. Suspendarea inceteaza numai la data la care asiguratul achita contributia de asigurari sociale de sanatate ,adica cand va termina cfp si va primi salariul din care se va retine contributia.
Ultima modificare: Luni, 30 Ianuarie 2012
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare sanatate dupa incetare activitate Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Ma poate lamuri si pe mine cineva daca cei care au incetat activitatea intru-un loc de munca unde plateau asiguarea aceea de sanatate obligatorie, ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract cas mihamihu mihamihu In contractul incheiat cu Cas-ul din orasul meu, la clauza de suspendare a contractului se mentioneaza urmatoarele: \\" Suspendarea contractului: 1. In ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu coasigurata a mamei mele ?? inngryd inngryd Va rog sa ma ajutati cu un raspuns cit mai clar ( lege nr... art. ) Anul trecut am terminat facultatea, am fost in somaj pina in septembrie anul acesta, as ... (vezi toată discuția)