avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Mentiuni pe factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Mentiuni pe factura

Buna ziua,

PFA-el meu este fara TVA, inreg. in scopuri de TVA pentru UE (ROI).
Facturez serviciile fara TVA.

In marea majoritate am 4 situatii:
a) eu pfa fara tva / facturez in romania - la firme inreg. TVA
b) eu pfa fara tva / facturez in romania - la firme neinreg. TVA
c) eu pfa fara tva – cu codul de TVA pt EU / facturez in EU - la firme inreg. TVA
d) eu pfa fara tva / late tari, inafara UE

Nu imi scrieti va rog la fiecare din situatii ce trebuie sa mentionez pe factura
- scutit cu drept de deducere
- scutit fără drept de deducere
- neimpozabil sau neinclus în baza de impozitare
- taxare inversă

sau altele.

multumesc,
Ionica

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare si livrari intracomunitare victorn victorn in legatura cu livrarile intracomunitare ;;acestea sunt scutite de plata tva daca:: 1) ... (vezi toată discuția)
Inscriere date factura CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 daca o societate este neplatitoare de tva trebuie sa precizeze acest lucru in factura? de ex: scutit de tva cf art 141 lit f din codul fiscal? multumesc (vezi toată discuția)
Facturare servicii de la pfa romania catre firma non-ue SOGO SOGO Buna ziua Va prezint speta urmatoare: PFA inregistrat in Romania (CAEN 8299 - Alte activ. de servicii suport pentru intreprinderi), neplatitor de TVA, ... (vezi toată discuția)