avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 349 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Facturare servicii de la PFA Romania catre firma non-UE
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Facturare servicii de la PFA Romania catre firma non-UE

Buna ziua

Va prezint speta urmatoare:

PFA inregistrat in Romania (CAEN 8299 - Alte activ. de servicii suport pentru intreprinderi), neplatitor de TVA, impozitat la norma de venit. Am in negociere prestarea de servicii cf. CAEN 8299 catre o firma din Rusia. Serviciile vor fi prestate pe teritoriul Rusiei la sediul clientului.

Intrebare: Care este modul de facturare?
Va rog sa precizati urmatoarele:
- pot sa facturez ca si in prezent pt clientii din Romania (adica fara TVA)?
- trebuie sa ma inregistrez in ROI si sa folosesc CUI cu RO in fata?
- exista alte obligatii gen declaratii, registre, etc.

Precizez ca doresc sa fac minimul necesar fata de situatia actuala.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: SOGO , utilizator 13:04, 9 Ianuarie 2014
In Registrul operatorilor intracomunitari, trebuie sa se inscrie Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare operaţiuni intracomunitare .( In interiorul Comunitatii- adica in ce 27 State care fac parte din UE).
Rusia nu face parte din Comunitate.
In Rusia veti face un export de servii , deci veti fi scutit de TVA cu drept de deducere.
Pe facturi scrieti " scutit cu drept de deducere"
adolfinapop a scris:

In Registrul operatorilor intracomunitari, trebuie sa se inscrie Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare operaţiuni intracomunitare .( In interiorul Comunitatii- adica in ce 27 State care fac parte din UE).
Rusia nu face parte din Comunitate.
In Rusia veti face un export de servii , deci veti fi scutit de TVA cu drept de deducere.
Pe facturi scrieti " scutit cu drept de deducere"

Multumesc pt raspunsul concis.
In afara de a mentiona pe factura "scutit cu drept de deducere", ce trebuie sa mai fac?
Pot sa facturez in ruble, dar in euro? In caz afirmativ, cum fac conversia in RON pt. a trece suma in jurnalul de incasari?
Ultima modificare: Joi, 9 Ianuarie 2014
SOGO, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de transport intracomunitar ASKIM3GET ASKIM3GET Buna seara Am infiintat o societate cu obiect de activitate transport intracomunitar de marfuri. Transportul se fa realiza din Italia catre alte tari din UE ... (vezi toată discuția)
Pfa inregistrare in roi? flintes flintes Buna ziua ! In legatura cu inregistrarea mea ca PFA neplatitor de TVA in ROI mi sa raspuns. Pentru a desfasura o activitate in UE trebuie sa ma inscriu in ROI ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari alexpetre15 alexpetre15 Salut ! As dori sa aflu informatii despre inregistrarea in Registrul Operatorilor Intracomunitari . Am o [b]firma de intermediere[/b], firma este la inceput ... (vezi toată discuția)