Am vorbit cu managerul despre acele prevederi care permiteau fiecarui angajat care-si da demisia ca in perioada de preaviz sa poata lipsi cate 4 ore/zi pentru a-si cauta un nou loc de munca.
Managerul mi-a spus ca asa e, dar sa intreb si la Resurse Umane.
La Resurse Umane a inceput o abureala cum ca pot lipsi cate 4 ore/zi numai angajatii disponibilizati, iar eu dandu-mi singur demisia, in perioada preavizului am aceleasi obligatii ca mai inainte - trebuie sa respect programul - 8 ore/zi.
Î : Angajatii care isi dau demisia au dreptul ca in perioada de preaviz sa lipseasca cate 4 ore/zi "pentru a-si cauta un alt loc e munca" ?
// (O cunostinta mi-a spus ca ei i s-a permis acest lucru atunci cand si-a dat demisia)
Nici in cazul concedierii, nici in cel al demisiei nu exista aceasta prevedere in lege.
Numai daca ea este prevazut in c.i.m, CCM sau RI al angajatorului puteti beneficia de acest program redus, in caz contrar trebuie sa va prezentati la locul de munca 8 ore/zi.
Si, daca angajatorul tot e de acord ca angajatul sa lucreze 4 ore/zi in perioda preavizului, cine-i opreste sa faca un act aditional cu modificarea programului de lucru si o diminuare corespunzatoare a salariului?:)
E bine de stiut ca totusi, exista posibilitatea de-a lucra part-time pe perioda preavizului, chiar daca acest lucru se intampla in cazul demisiei.
Daca ne raportam la realitatea curenta , in care angajatorul, doreste, de cele mai mute ori ca viitorul angajat sa inceapa lucru de maine, imediat dupa interviu, ne bucuram ca exista o varianta legala in care acest lucru se poate realiza.Nu poti pierde jobul proaspat prins in mana, nu poti pleca de la fostul angajator pe usa din dos, fara sa predai cate cele in stare buna. Ca urmare, poti negecia cu viitorul angajator si cu cel curent, la fiecare cate 4 ore/zi pentru perioda cat dureaza preavizul(sau pana predai cate cele situatii, gestiuni.):)
Nr.de ore ptr preaviz
ADI.D
AM INTELES CA IN CAZUL IN CARE DEPUI CEREREA PTR DEMISIE ESTI OBLIGAT SA STAI 15 ZILE IN PREAVIZ.DAR CARE ESTE NR MINIM DE ORE PE CARE POTI SA LE EFECTUEZI ... (vezi toată discuția)