avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj.?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj.?

lucrez ca brutar din 01.01.2008 -31.01.2013 in perioada 01.11.2012-31.01.2013 am lucrat cu 1/2 norma.pot bebeficia de ajutor de somaj?
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 16:24, 11 Februarie 2013
da puteti sa beneficiti de somaj
Trebuie sa aveti 12 luni din ultimele 24 luni venituri.
Da, puteti beneficia de indemnizatia de somaj desi ati lucrat ultimele 3 luni cu 1/2 norma, aceasta perioada constituie ca stagiu de cotizare de 1 1/2 luni.Ori perioada in care dvs ati cumulat stagiu este suficient de mare ca sa beneficiati de aceasta indemnizatie.O conditie esentiala este ca incetarea CIM sa fie din motive neimputabile dvs.

Trebuie sa mai stiti a aveti termen de 10 zile ca sa va inscrieti dosarul la agentia judeteana sau locala de somaj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj simona.elisa simona.elisa daca lucrez cu 6 ore/zi si am contract determinat care expira in 29.09.2010, si am 12 luni stagiu de cotizare, pot sa iau somaj? multumesc frumos , (vezi toată discuția)
Daca demisionezi, poti sa intri in somaj? NONIE NONIE Daca o persoana dupa ce a lucrat 9 luni de zile cu carte de munca si isi da demisia, are voie sa intre in somaj?Va multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj pvs pvs Am un prieten care a fost viceprimar pana in august 2010. In 2011 a lucrat 9 luni la o societate angajat cu contract pe perioada determinat. Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)