avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citare parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citare parti

Am calitatea de reclamant intr-un dosar civil cu o institutie. Dosarul se afla in faza de recurs la inalta curte. Am primit citatie cu 2 luni inainte.
Avand in vedere ca din "experienta" anterioara institutia nu se prezinta la 1...2....3. termene iar la dosar nu se intoarce dovada citarii pot cere citarea prin agent procedural?
Ca sa fiu mai explicit ...Eu am fost citat pe data de 1.02.2013. Teoretic dovada citarii se intoarce la Inalta curte in 10 zile, sau cel putin asa zice posta romana... Daca pe data de de 22.02 de ex consult la arhiva si nu s-a intors aceasta dovada, si pana la termen mai e 1 luna, pot formula o cerere ca partea adversa sa fie citata prin agent procedural ? sau trebuie sa astept primul termen, instanta sa constate ca nu a fost indeplinita procedura de citare ... etc?

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:04, 11 Februarie 2013
Este de preferat sa acordati instantei de judecata autoritatea sa constate indeplinirea procedurii de citare,eventual dispunerea de masuri suplimentare
"De preferat".... insa exista temei legal sa formulez o cerere de citate cu agent procedural avand in vedere "antecedentele" ?

Nu se iau in considerarea antecedentele dvs din dosar.

Instanta este suverana ca la termenul de judecata - nicidecum intre termene - sa constate daca procedura de citare este legal indeplinita si in caz ca nu este sa procedeze in consecinta, ascultand in prealabil si cererile dvs.

Chiar daca depuneti o astfel de cerere la dosar, nu i se va da curs intre termene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Daca o citatie a fost trimisa la o adresa mai veche a unei firme, insa curierul judecatoresc a gasit adresa corecta si a trecut-o in citatie, iar in dreptul ei ... (vezi toată discuția)
Procedura in instanta proces penal Nina1 Nina1 Pentru un proces cu cate zile inainte de termenul de judecata se trimite citatie pentru prezentare in instanta? Cu stima (vezi toată discuția)
Corespondenta de la judecatorie se poate redirectiona la cerere? Sever Simion Sever Simion Pentru doua luni am plecat din locuinta si localitatea de domiciliu. Intre timp vad pe portalul instantelor ca au aparut actiuni contra mea si va rog sa imi ... (vezi toată discuția)