avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... notificarea demisiei
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

notificarea demisiei

am lucrat la o fabrica cu contract individual de munca din 08.01.2013 cu 30 de zile proba de lucru ,iar pe data de 30.01.2013 i-am spus sefei ca nu ma pot acomoda si nu mai continui,iar ea ma scos afara de brat si urland cat o tinea gura ,eu am vorbit foarte frumos i-amspus sa nu maistige la mine si sa imi faca o notificare de demisie,iar d-na nu a accepta de nici un fel,,pe loc m-a scos afara,azi me-a venit prin posta o convocare sa ma prezint pe 13.02.2013 sa clarificam situatia .ce as avea de facut?sunt foarte descurajata din cauza acestiu patron. multumesc.astept un rasp.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 19 Februarie 2013
Notificarea trebuia sa o faceti dumneavoastra si sa o trimiteti prin posta la sediul firmei daca nu vroiau sa vi-o primeasca. Din cate vad eu va cheama la cercetare disciplinara? Ceace nu e tocmai bun, adica vor sa va desfaca contractul de munca disciplinar. Trebuie sa va duceti si sa sustineti ce s-a intamplat, orice act va propun la semnat daca nu contine exact ce s-a intamplat sau nu este foarte clar nu il semnati si cereti sa se faca un proces vb in care sa consemnati de ce nu vreti sa semnati. Nu uitati sa luati un inscris care sa demonstreze ca v-ati prezentat la cercetare, altfel riscati sa spuna ca nu v-ati prezentat. De asemenea cred ca ar fi bine sa depuneti prin posta o demisie in care sa invocati prevederile art 81 litera 8, adica neindeplinirea obligatiilor asumate prin contract si sa puteti demonstra acest lucru, cum ar fi ca va tineu peste program sau alceva, aici dumneavoastra trebuie sa gasiti solutia. Ar mai fi o varianta sa scrieti in demisie anumite ilegalitati pe care firma le face, deoarece ei trebuie sa inregistreze demisia la ITM si daca scrieti ilegalitatile nu o sa poata sa o inregistreze si veti putea negocia acordul partilor. Nu uitati ca trebuie sa puteti demonstra acele ilegalitati. In speranta ca ati intales ce vreau sa spun va doresc succes.
va multumesc din suflet. cum as putea sa trimit demisia ,fiindca nu ajunge pana poimaine,iar ilegalitatile,era ca ma tineau o jumate de ora in fiecare zi suplimentar si sambata eram obligati samergem,altfel ne tinea 170 lei si 5bonuri,dar nu cred ca as putea sa demostrz prin restul angajatiilor fiindca le este frica ca i vor da afara.,doar daca pot sa inregistrez cu un aparat foto-video. va multumesc foarte mult. o seara buna.
mediere a scris:

...., deoarece ei trebuie sa inregistreze demisia la ITM si daca scrieti ilegalitatile nu o sa poata sa o inregistreze si veti putea negocia acordul partilor. ...

In ce baza va trebui sa inregistreze demisia la ITM?

.... si daca scrieti ilegalitatile nu o sa poata sa o inregistreze ...

Eu unul , nu as fi sigur de acest lucru .... va contrazice art.81 C.mun.

=============

@ suciu_oli77

1. Aveti dreptul de a nu motiva demisia .

2. Angajatorul are obligatia de a va inregistra demisia si nu ITM-ul ... neinregistrarea demisiei de catre angajator poate fi sesizata ITM-ului si va da dreptul de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
deci eu am sa scriu ilegalitatile si ce act trebuie semnat pentru a demostra ca am fost prezenta la convocare?nu am crezut ca ajung asa departe cu ei.
In convocare ce mai scrie?

Alte discuții în legătură

Concediere disciplinara cristi 22577 cristi 22577 Lucrez ca tehnician la o firma de cablu.In octombrie2011 in urma unui inventar am fost scos lipsa 1900 ron pentru 19 telefoane,eu avand cu ce documenta ca ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa ma mai primeasca la serviciu radu_elena radu_elena Buna ziua, Ieri la sfarsitul zilei am fost obligata si fortata de catre angajator sa imi scriu demisia fara niciun motiv. am refuzat,iar acesta a recurs la ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara Coltoi Coltoi In data de 19 oct a.c. mi-am anuntat seful ierarhic ca nu ma mai prezint la locul de munca. In aceeasi zi am anuntat si departamentul Resurse Umane de intentia ... (vezi toată discuția)