avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere penala - termen de prescriptie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere penala - termen de prescriptie

vreau sa fac o plangere penala, si vreau sa stiu daca exista termen de prescriptie ,de la data comunicarii rezolutiei procurorului.13 nov 2012 in acest caz
Doriţi să spuneţi plângere împotriva soluţei dispusă de procuror, către prim-procurorul parchetului? Dacă este aşa, plângerea ar fi trebuit depusă în termen de 20 de zile de la comunicarea soluţiei de către procuror.
scuze, nu impotriva procurorului. vreau sa fac o plangere pt denunt calomnios, catre un fost angajator, acesta m-a acuzat de fals intelectual si delapidare ,solutia este de scoatere de sub urmarire penala. ma interesa care este termenul de prescriptie pana la care pot sa depun plangere la parchet,impotriva angajatorului. multumesc
Ultima modificare: Marți, 12 Februarie 2013
gina4rgg, utilizator
În acest caz puteţi depune plângerea oricând , deoarece acţiunea penală în cazul acestei infracţiuni, denunţarea calomnioasă, se pune în mişcare din oficiu .
multumesc
vreau sa va mai intreb daca pot sa depun plangerea direct la parchetul de pe langa judecatoria sect 1, pt ca acolo este dosarul
multumesc

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios ContSters75393 ContSters75393 Poate o persoana sa faca plingere ptr. denunt calomnios in situatia urmatoare? Persoana x este agresata de persoana y .Persoana x in plingerea prealabila de ... (vezi toată discuția)
Plangere rezolutie prim procuror yanisb yanisb Am facut plangere la prim procuror impotriva rezolutiei date de procuror(procuratura de pe langa judecatorie).Nu am primit raspuns in cele 20 zile. Sunt in ... (vezi toată discuția)
Mai exista denunt calomnios in noul cod penal? laau laau Mai exista notiunea de denunt calomnios in Noul cod Penal? Am 25 de NUP si as vrea sa fac ceva sa inceteze cine ma hartuieste asa. Ma puteti ajuta cu ... (vezi toată discuția)