avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionare parti sociale
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionare parti sociale

Buna seara,

As dori sa ma ajutati cu niste raspunsuri daca se poate. Incep a va spune despre o societate a caror Actionari sunt in numar de 3 persoane Actionar a, b, c.
Actionarul a -11 parti, b-7 parti, c-2 parti. Actiinarii b si c cedeaza partile in favoarea actionarului a neavand nici o pretentie prin hotararea AGA, aceasta fiind publicata in Monitorul Oficial. Tribunalul hotaraste in baza informatiilor ANAF ca la data semnarii AGA, firma avea datorii si nu este recunoscuta cererea de cesionare a partilor. firma face dovada platii acelei creante si dupa aproape 2 ani ne trezim cu propriri pe contruri (asociatul b si c) cu aceeasi suma fiecare .Mergem la Finante(asociatul b) facem dovada platii si ne ridica proprirea... Acum intrebarea este ce se intampla cu aceea hotarare ???? Mai este valabila??? Mentionez ca firma este suspendata si are foarte multe datorii... Nici unul din partile care au cesionat partile nu au avut nici o activitate si nici nu mai doresc sa faca parte din aceasta firma .La ORC inca figureaza ca fiind actionari b si c. De unde sa incepem??? Am dori sa atacam acea sentinta pe baza informatiilor eronate ... la data sentintei era platita creanta de catre firma. Apoi de ce aceasta creanta a fost trecuta pe persoana fizica ?????

Multumesc mult

Georgiana B

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale nico43 nico43 este un SRL cu 2 actinonari pers juridice si vor sa cesioneze toate partile sociale catre o pers fizica actionar la una dincele 2 pers. jur. actionar al ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Cesionare/vinzare firma ContSters262343 ContSters262343 Buna Ziua, As dori sa stiu pasii stricti de urmat pentru a putea cesiona/vinde firma mea, tot ce stiu este ca se realizeaza prin registrul comertului . ... (vezi toată discuția)