Am contractat acum 2 ani un apartament intr-un ansamblu nou. La pre-receptie am constatat ca suprafata utila este mai mica decat cea din cadastru si anexa de la contract care mentioneaza clar dimensiunile utile. Contractul permite o abatere de 2% dintre plan si realitate, dar eu am calculat o abatere de 7%.
Dezvoltatorul nici nu vrea sa auda de o reducere a pretului desi am notificat acest lucru prin executor judecatoresc.
Intrebare:
1. Cadastrul nu trebuie sa reflecte suprafata reala utile in urma masuratorilor? Pot face o plangere la Oficiul de cadastru in acest sens? Ce pot obtine?
2. Pot obtine restituirea diferentei pe care am platit-o in plus pentru cei 7 metri lipsa (eu sunt obligat sa semnez receptia, chiar cu obiectiuni si sa platesc diferenta de pret, in conditiile in care dezvoltatorul nu vrea sa discutam amiabil)?? Mai pot obtine si altceva in afara de diferenta de pret si cheltuieli de judecata ca daune?
faceti actiune in pretentii prin care cereti restituirea sumei platite care nu se justifica deoarece lipsesc 7 mp.
cereti diferenta la valoarea de piata actualizata si cheltuieli de judecata+onorariul de avocat.