avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Apartamentul este mai mic. Pot cere reducerea pretului?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Apartamentul este mai mic. Pot cere reducerea pretului?

Am contractat acum 2 ani un apartament intr-un ansamblu nou. La pre-receptie am constatat ca suprafata utila este mai mica decat cea din cadastru si anexa de la contract care mentioneaza clar dimensiunile utile. Contractul permite o abatere de 2% dintre plan si realitate, dar eu am calculat o abatere de 7%.
Dezvoltatorul nici nu vrea sa auda de o reducere a pretului desi am notificat acest lucru prin executor judecatoresc.
Intrebare:
1. Cadastrul nu trebuie sa reflecte suprafata reala utile in urma masuratorilor? Pot face o plangere la Oficiul de cadastru in acest sens? Ce pot obtine?
2. Pot obtine restituirea diferentei pe care am platit-o in plus pentru cei 7 metri lipsa (eu sunt obligat sa semnez receptia, chiar cu obiectiuni si sa platesc diferenta de pret, in conditiile in care dezvoltatorul nu vrea sa discutam amiabil)?? Mai pot obtine si altceva in afara de diferenta de pret si cheltuieli de judecata ca daune?
Cel mai recent răspuns: bob2009 , utilizator 08:12, 16 Februarie 2009
faceti actiune in pretentii prin care cereti restituirea sumei platite care nu se justifica deoarece lipsesc 7 mp.
cereti diferenta la valoarea de piata actualizata si cheltuieli de judecata+onorariul de avocat.

av. vasilescu
Multumesc. Cam cat poate sa dureze in Bucuresti un astfel de proces?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare teren, va rog ajutor samy64 samy64 buna ziua va rog ajutati-ma .Mama mea a vandut un teren ingradit in suprafata de 2000mp situat in extravilanul municipiului Sighisoara la data de 08.mai .2006. ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)
Primaria comunei refuza semnarea noului cadastru iliutavasilescu iliutavasilescu Primaria comunei refuza semnarea noului cadastru din 2019, pe aceleasi limite anterioare cadastrului pe care l-au semnat si consemnat ca vecinatate in 2015 si ... (vezi toată discuția)