Buna seara!
Sunt persoana fizica si in urma cu ceva timp am luat legatura cu o firma de recrutare a fortei de munca din Germania pentru care am gasit cativa candidati pentru ocuparea unor locuri de munca in Germania pe o perioada nedeterminata. Mi s-a profus sa colaboram oficial insa momentan nu imi pot permite sa imi deschid o firma de plasare a fortei de munca in strainatate iar drept urmare mi s-a spus sa ma interesez cum pot deveni reprezentantul firmei in Romania. Rugamintea mea este daca stie cineva daca se poate sa reprezint firma germana doar pe baza unui contract fara a crea o alta firma cu capital strain ce pasi trebuie urmati si ce obligatii am fata de autoritatile romane, trebuie declarat undeva contractul?
Va multumesc!
Firma din strainatate isi poate deschide o sucursala in Romania si sa isi desemneze reprezentant pe cine doreste. Detalii infiintare sucursala aici:[ link extern ]
Nu puteţi reprezenta firma dvs ca persoana fizica atâta timp cât aceasta nu are reprezentanta deschisa în România, faceţi un pfa este cel mai putin costisitor.
Ma indoiesc ca veti putea cu o PFA sa puteti autoriza activitatea referitoare la plasarea fortei de munca...Lecturati va rog art. 1 din OUG 44/2008 - cea care reglementeaza activitatea PFA:
- Art. 1. - (1) Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza accesul la activitatea economica, procedura de inregistrare in registrul comertului si de autorizare a functionarii si regimul juridic al persoanelor fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, precum si al intreprinderilor individuale si familiale.
(2) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica profesiilor liberale, precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale.
(3) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii.
(4) Activitatile de formare profesionala prin ucenicie la locul de munca se autorizeaza in conditiile legii speciale.
(5) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica in cazul serviciilor prestate in contextul libertatii de prestare transfrontaliera a serviciilor, astfel cum este ea prevazuta la art. 49 din Tratatul de instituire a Comunitatii Europene1).
Va sfatuiesc sa solicitati mai multe detalii de la ITM.