avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Reprezentantul unei firme straine pe teritoriul ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Reprezentantul unei firme straine pe teritoriul Romaniei

Buna seara!
Sunt persoana fizica si in urma cu ceva timp am luat legatura cu o firma de recrutare a fortei de munca din Germania pentru care am gasit cativa candidati pentru ocuparea unor locuri de munca in Germania pe o perioada nedeterminata. Mi s-a profus sa colaboram oficial insa momentan nu imi pot permite sa imi deschid o firma de plasare a fortei de munca in strainatate iar drept urmare mi s-a spus sa ma interesez cum pot deveni reprezentantul firmei in Romania. Rugamintea mea este daca stie cineva daca se poate sa reprezint firma germana doar pe baza unui contract fara a crea o alta firma cu capital strain ce pasi trebuie urmati si ce obligatii am fata de autoritatile romane, trebuie declarat undeva contractul?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 11 Februarie 2013
danielabo, utilizator
Cel mai recent răspuns: danielabo , utilizator 22:52, 12 Februarie 2013
Stimate domn consilier, userul nu efectuează formare profesionala prin ucenicie, ci intermediază serviciile de recrutare ale firmei germane, mai pe scurt, vorba lui Mircea Badea, pfa_ul găseşte oameni, le ia actele de studii, pregătire profesionala,etc le trimite în germania şi firma decide dacă recrutează sau nu, pfa ul câştiga un bănuţ elegant. Învăţaţi sa gândiţi ca avocaţii, prin găsirea de soluţii, nu prin nepăsarea lor. Pt informaţii mai aprofundate, nu ITM ci ORC.
Stimate domnule avocat, ( sunt si eu avocat definitiv suspendat la cerere dar nu doresc sa fac prea mult tapaj pe chestia asta) va informez ca pe PFA registru comertului nu inregistreaza codul CAEN 7810 referitor la plasarea fortei de munca de strainatate ci doar pe societati comerciale infiintate in baza Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale republicata, ca activitate principala. Ulterior inregistrarii firmei, orice operator-intermediar al fortei de munca in strainatate trebuie sa se deplaseze la inspectoratul teritorial de munca de pe raza judetului unde este inmatriculata societatea pentru a se informa in vederea luarii in evidenta.
Dar daca firma m-ar angaja in Germania as putea recruta persoane din Romania pentru Germania si daca da, ar trebui sa anunt undeva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - caen pentru masaj medical s.a. elena310533 elena310533 Va rog sa ma informati ce incadrare CAEN imi trebuie pentru a ma intregistra ca PFA, pentru urmatorele activitatie, pe care vreau sa la desfasor la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual cristiandanila007 cristiandanila007 CMI STOMATOLOGICE INTRA SUB INCIDENTA OUG 444din 2008.Multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Recrutare forta de munca germania gligormi gligormi Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii pot trimite oameni la munca din Romania in Germania. Care are fi cea mai buna varianta: sa fac o firma de ... (vezi toată discuția)