avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA deducere TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

deducere TVA

firma din RO platitor de tva la incasare cu activitate de ag. de turism , achizitioneaza de la o alta firma din RO platitor de tva la incasare 50 pachete turistice
Primeste factura normala ( nu cu mentiunea tva inclus ) sa zicem 10000+2400 tva=12400 lei valoarea facturii.
Firma vinde din cele 50pachete -10 pentru alte firme din ro ,si 40 pachete pentru persoane fizice .,Pentru firme intocmeste factura cu baza + tva , pentru pers.fizice factura cu mentiunea tva inclus(fara sa mentioneze val.tva)

Intrebarea este : in ce proportie este deductibil tva de pe factura furnizorului -cei 2400 lei?/
Care ar fi inregistrariile contabile in legatura cu ct 4426, 4427
Cel mai recent răspuns: fifi53 , utilizator 09:42, 13 Februarie 2013
Intrebarea este : in ce proportie este deductibil tva de pe factura furnizorului -cei 2400 lei?/
Care ar fi inregistrariile contabile in legatura cu ct 4426, 4427

Va rog la subiect sa raspundeti !
Ultima modificare: Miercuri, 13 Februarie 2013
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Buna seara,

@fifi53

Imi cer scuze, dar eu facturi emise fara sa fie evidentiata cota de TVA in ele, nu am vazut pana acum. Sau sa fie trecuta valoarea totala, cu mentiunea TVA inclus. Si am si eu destui ani de cand profesez.

In afara de aceasta factura trebuie sa contina obligatoriu cateva informatii, printre care se numara si cea legata de valoatea TVA. Formularul prevede rubrica TVA. De ce nu este completata?

In opinia mea, la modul in care sunt completate facturile catre persoanele fizice, organul de control sigur se va opri asupra acestora.

www.avocatnet.ro/content/tag...

TVA-ul de pe factura furnizorului este deductibil in proportie de 100%, pe masura ce ii achitati parte din contravaloarea pachetelor turistice. Pana in momentul platii acesta este exigibil si il inregistrati in cont 4428 cu analitic distinct.

art.152.1) Agenţiile de turism nu au dreptul să înscrie taxa în mod distinct în facturi sau în alte documente legale care se transmit călătorului, pentru serviciile unice cărora li se aplică regimul special.

nu cred ca 100% ar fi deductibil , -partea care se factureaza cu mentiunea tva inclus acolo vad eu problema , plata facturii se face in luna emiterii,
intrebarea era ca este deductibil ? nu peste cit timp este deductibil

alte pareri ?? Va rog cine are experienta in contab .ag. de turism

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva nelamuriri iuliana.jilavu iuliana.jilavu hello,nu ma pricep foarte tare la cont de aceea va rog sa ma lamuriti un pic... am marfa achizitionata de 10 000 lei,vanzari de 13 000 lei si cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare vanzare auto sh Michaela_D Michaela_D Buna ziua, Am achizitionat un auto sh de lao firma platitoare de tva. Acum vrem sa o revindem.(avem inscris in ob de activitate) Care sunt inregistrarile ... (vezi toată discuția)
Mod completare d300 si d394 Doina B Doina B Buna ziua! Din tot ce am citit referitor la declaratiile 300 si 394 pt luna ianuarie 2013, (cu mentiunea ca firma aplica \\\\\\"TVA la incasare\\\\\\" si ... (vezi toată discuția)