avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indreptare eroare materiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indreptare eroare materiala

Am o nelamurire.
Am incheiat o tranzactie intr-un proces de partaj. Mi s-a comunicat hotararea insa am observat niste greseli si anume: in partea introductiva, unde sunt prezentate partile si obiectul cauzei, sunt trecuti mostenitorii, identificati prin serie si numar CI, precum si prin CNP. In schimb, in dispozitivul hotararii (reprezentat de tranzactie), serile si numerele CI sunt gresite, iar CNP-ul nu mai este trecut.

Este obligatorie formularea unei cereri de indreptare eroare materiala, in conditiile in care dispozitivul hotararii prezinta niste date de identificare gresite, respectiv serie si nr. CI (desi acestea se pot schimba odata cu schimbarea cartii de identitate, iar in momentul in care unul dintre mostenitori va vrea sa vanda e posibil ca datele sale din buletin sa nu mai corespunda)? Mentionez inca o data ca CNP-ul - singurul care nu se schimba - nu mai este trecut in tranzactie.
In momentul in care vor prezenta hotararea la OCPI, la notar, sau oriunde vor mai avea nevoie, e posibil ca aceasta eroare sa-i incurce?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:56, 12 Februarie 2013
Pentru a nu va confrunta cu eventuale pretentii din partea persoanelor a caror date de identificare sunt eronat consemnate,este de preferat sa introduceti la instanta cerere de indreptare eroare materiala
Daca reprezentantii OCPI analizeaza cu responsabilitate documentele de identificare ale partilor si continutul hotararii instantei,urmarea a erorilor de consemnarea a datelor de identificare ,este posibil sa beneficiati de incheiere de respingere a cererii adresate OCPI

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseala in raportul de expertiza cadastrala, cerere de indreptare a hotararii respinsa Ulpianus Ulpianus Va expun urmatoarea situatie: partaj succesoral judiciar, doua terenuri in masa succesorala. S-a efectual raportul de expertiza topo-cadastrala, dar unul ... (vezi toată discuția)
Date eronate pe pv (serie si numar ci, adresa, etc) pgmforever pgmforever Buna ziua. Am fost depistat de aparatul radar circuland peste viteza legala si am primit amenda si puncte de penalizare. Procesul verbal intocmit de politist ... (vezi toată discuția)
Sentinta invalidata marfan marfan Buna ziua, Am castigat un proces, s-a dat sentinta definitiva, dar acum aceasta este contestata pe motiv ca in hotarare nu etrecut numele meu intreg (mai am ... (vezi toată discuția)