avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Date eronate pe PV (serie si numar CI, adresa, etc)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Date eronate pe PV (serie si numar CI, adresa, etc)

Buna ziua. Am fost depistat de aparatul radar circuland peste viteza legala si am primit amenda si puncte de penalizare. Procesul verbal intocmit de politist este printat, nu cum obisnuiau sa arate inainte (cele tipizate pe care politistul completa datele cu pixul). Pesemne ca probabil acum se foloseste un dispozitiv care pe baza CNP-ului contravenientului completeaza automat datele acestuia. In cazul meu insa, nu stiu exact cum sau de ce, dar datele din sistem care au fost trecute pe PV sunt eronate: sunt de pe un buletin expirat deja de 2 ani de zile (adresa, serie si nr. CI, etc). Are rost sa contest PV-ul pe baza acestui fapt? Multumesc
Cel mai recent răspuns: pgmforever , utilizator 18:17, 5 Noiembrie 2024
Dacă CNP-ul este corect, PV este valabil. Nu aveți șanse dacă invocați numai o eroare materială.

Am văzut și eu că polițiștii nu mai scriu amenzile cu pixul, ci au tablete.
Identificarea persoanei se face acum prin accesarea CNP-ului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Noiembrie 2024
Dapix, utilizator
Multumesc pt raspuns. CNP-ul este corect, insa toate datele care urmeaza: domiciliu, serie si numar C.I. sunt gresite. Nu sunt de specialitate insa in opinia mea o eroare materiala ar fi spre exemplu greseala unei litere sau a unui cuvant sau o alta "typo" de genul acesta, nu date de pe o carte de identitate expirata. Desigur, posibil sa fiu complet in eroare.

Alte pareri? Multumesc anticipat
bump la post:D

mai are cineva vreo idee? apreciez, multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda contraventionala Nelin Nelin Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este ... (vezi toată discuția)
Data gresita in procesul verbal night40 night40 Buna seara, Va vin cu o problema delicata pentru mine. Pe data de 11.01.2018 am fost detectat de radar circuland cu viteza de 107 km/h undeva intr-o limita ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala florinster florinster Buna ziua, am fost inregistrat ieri de aparatul radar(de tip nou), care se afla in miscare, in localitate, cu viteza de 99km/h pe restricitie de 70km/h. Am ... (vezi toată discuția)