avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este gresit si de asemenea durata de suspendare a carnetului e diferita de cea care este efectiv in datele informatice ale Politiei.Precizez de asemenea ca mergand la Politie sa ma informez asupra duratei de suspendare m-am intalnit si cu agentul care a intocmin PV-ul si acesta mi-as spus "peste umar" ca el oricum a corectat deja in Pv-ul original litera gresita in PV.este posibil sa faca asa ceva?Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 11:48, 7 August 2010
au trecut 15 zile?
Formulati contestatie impotriva procesului verbal si solicitati nultiatea acestuia.
Conform art. 16, alin.1 din OG nr.2/2001 procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu, sub sancţiunea nulităţii, toate elementele de identificare.
Daca politistul a modificat procesul verbal dupa intocmire acestuia,
puteti formula plangere pentru fals.
Multumesc mult,am si inceput sa pregatesc contestatia dar am vrut si o parere "competenta",eu neavand studii juridice dar cred ca voi acumula acum ceva cunostinte pregatind contestatia.
Nu au trecut 15 zile,in 31 iulie s-a intamplat si am inceput sa pregatesc contestatia pt.a o depune luni.
Recitind mesajul meu am observat ca am facut o greaseala"de forma".Am scris ca agentul a modificat "litera"...de fapt era vorba de modificarea unei"cifre" din codul numeric personal.Imi cer scuze.

Alte discuții în legătură

Buna, am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă ... Existm Existm Buna , am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă 10 puncte și reținere permis. Întrebarea este: se poate anula PV -ul și automat anularea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala d3nnyss d3nnyss am si eu o intrebare!!!!!!am primit un pv acasa in care CNP ESTE GRESIT!ce trebuie sa fac pt a face contestatie !comform carei ordonante si ce articol (vezi toată discuția)