avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda contraventionala

Buna ziua.As dori sa imi dati o parere despre intentia mea de a contesta un PV de contraventie emis de Politie.In acest PV codul meu numeric personal este gresit si de asemenea durata de suspendare a carnetului e diferita de cea care este efectiv in datele informatice ale Politiei.Precizez de asemenea ca mergand la Politie sa ma informez asupra duratei de suspendare m-am intalnit si cu agentul care a intocmin PV-ul si acesta mi-as spus "peste umar" ca el oricum a corectat deja in Pv-ul original litera gresita in PV.este posibil sa faca asa ceva?Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 11:48, 7 August 2010
Fiind in mod evident vorba despre niste nulitati relative cele prevazute la art 16 alin 1-7 din Og 2/2201 , contravenientul trebuie sa faca dovada ca prin omisiunea acelor obligatii sanctionate cu nulitatea procesului verbal , i s-a produs o vatamare care nu poate fi inlaturata altfel . :)

O singura cifra eronata din CNP , daca celelalte date sunt corecte , va fi apreciata ca fiind o simpla eroare materiala .

Modificarea cifrei CNP-ului ,in opinia mea , nu o sa ii aduca politistului raspunderea penala sub aspectul savarsirii infractiunii de fals , intrucat , aceasta modificare nu schimba starea de fapt retinuta , cu conditia ca celelalte date sa fie corecte si reale .

Plangerea o adresati judecatoriei competente in termenul de 15 zile . Verificati daca nu subzista vreo nulitate absoluta dintre cele prevazute de art 17 a OG 2/2001 in cuprinsul PV .
O cifra gresita in CNP nu poate indica ca este vorba de o alta persoana? CNP-ul indica sexul, data si locul nasterii. Dupa opinia mea, poate fi motiv de nulitate.
Nu aveti ce sa pierdeti daca depuneti contestatie la procesul verbal.
Dupa depunerea contestatiei la instanta de judecata solicitati eliberarea unui certificat de grefa si cu acesta va prezentati la politie si va ridicati permisul pe perioada cat se solutioneaza contestatia.
Cat despre cifra gresita din CNP....majoritatea intantelor considera ca este o greseala materiala, daca celelalte date de identificare sunt corect. Insa incercati si sustineti-va cauza.
Succes....
Precizez ca in momentul in care am dorit sa platesc amenda contraventionala sa pot beneficia de reducerea de 50 % .cei de la Administratia Fiscala au refuzat sa ma incaseze.Cerand o adresa prin care sa justifice refuzul mi-au incasat amenda pe baza Cartii de Identitate.
O alta problema ar fi ca citind art.16(1) din OG 2/2001 scrie ca este obligatoriu ca PV sa cuprinda pe langa altele si ocupatia si lovul de munca al contravenientului ceea ce in PV-ul meu nu este specificat.
Si sunt surprinsa ca printre raspunsurile primite sa vad ca nu este problema ca agentul a corectat in procesul verbal ulterior.Chiar asa se poate corecta un act?Facem din cifra 1 cifra 2 fara probleme?Nu inteleg....
Acel CNP cu 1 in loc de 2 nu ii este atribuit altei persoane ca sa putem spune ca CNP ii apartine altcuiva intrucat diferenta o fac urmatoarele cifre din componenta CNP-ului . Fiti sigura ca nu exista alta persoana de sex masculin cu toate celelalte cifre ca si ale dvs , in care diferenta sa fie doar cifra reprezentand sexul . Diferenta o face atat data nasterii cat si cifrele urmatoare care , sunt specifice si nu sunt identice ptr persoane nascute in aceeasi zi ( intrucat ati motivat ca s=a modificat doar cifra sexului , restul fiind corecte ) . ;)
Dupa cum v-am precizat si in mesajul anterior precum si colegii , o singura eroare , nu duce la anularea procesului verbal . Nu este legal sa faca modificari , insa , instantele apreciaza ca eroare materiala o singura greseala , daca celelalte date de identificare a le dvs sunt corecte .
Nicio instanta nu va anula procesul verbal ptr ca lipseste ocupatia si locul de munca a contravenientului ( nici nu exista rubrica speciala in pv ca si ptr celelate obligatii prevazute ) si gresirea cifrei privind sexul . Insa dreptul de adresare justitiei va este garantat .
Nu aveti nimic de pierdut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna, am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă ... Existm Existm Buna , am fost sancționat în trafic cu proces verbal cu amendă 10 puncte și reținere permis. Întrebarea este: se poate anula PV -ul și automat anularea ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala d3nnyss d3nnyss am si eu o intrebare!!!!!!am primit un pv acasa in care CNP ESTE GRESIT!ce trebuie sa fac pt a face contestatie !comform carei ordonante si ce articol (vezi toată discuția)