avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... control si amenda ITM 2012
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

control si amenda ITM 2012

Buna ziua !

Am avut un control la firma de la ITM in luna octombrie anul trecut in urma caruia am primit amenda.

Am semnat si primit procesul verbal de control cu masurile instituite insa nu si procesul verbal de control sau notificare de plata, suma, etc,...ceva.

Stiu ca termenul de prescriptie a intocmirii procesului verbal de contraventie este de 6 luni, insa de unde stiu eu ca nu a fost deja intocmit si inca nu l-am primit ?

Daca nu l-am primit pana acum, dupa 4 luni, ce pot sa deduc ?

Dumneavoastra ce ziceti ?
Am citit pe forumul acesta ca au fost cazuri cand s-au trezit cu amenzile direct la ANAF, de asta mi-e teama. Pe site-ul lor nu exista nici o lista cu astfel de debitori ?
As vrea sa am posibilitatea de a lua la cunostinta de ea prin oricare metode legale: comunicare, afisare, et. Insa nu s-a intamplat nimic pana acum.
Au vreun termen maxim de aplicare si comunicare ?

Am sunat si la ei si inspectorul respectiv a zis ca el poate trimite amenda cand vrea, exact asa s-a exprimat. Asta inseamna ca e deja facut procesul verbal, nu ?

Sunt derutata rau, ma scuzati, dar nu stiu ce as putea face eu.
Multumesc

Cel mai recent răspuns: danaradu90 , utilizator 19:56, 17 Aprilie 2013
1. Referitor la faptul ca in luna februarie nu ati primit raspuns la problema dvs, va pot spune ca nimeni nu are o astfel de obligatie .. in functie de natura problemei ridicate fiecare are dreptul de a posta sau nu un raspuns.

2. Din multimea de raspunsuri primite , in afara faptului ca ati fost trimisa la un avocat - fapt ce nu este recomandabil pe acest Forum , avand in vedere ca cei care ne intreaba o fac si din cauza lipsei banilor , altfel ar fi mers la un avocat - solutia pentru dvs este formularea unei cereri de repunere pe rol , odata cu contestarea procesului-verbal de sanctionare ...

In cazul, in care formulati doar o contestatie fara a cere si repunerea pe rol , actiunea dvs este posibil sa fie respinsa ca fiind tardiva ...
Buna seara ! Normal ca nu e nimeni obligat sa raspunda, dar as fi apreciat un astfel de sfat la momentul ala, m-ar fi ajutat enorm.
Sigur ca o sa fac exact asa cum ati spus, am contactat un avocat si mi-a confirmat.

Sper sa ies cumva din asta. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un srl cu o amenda de la itm pe care nu am platit-o. ce se va intimpla cu srl-ul daca nu voi plati amenda? ContSters26766 ContSters26766 Am un SRL cu o amenda de la ITM pe care nu am platit-o. Ce se va intimpla cu SRL-ul daca nu voi plati amenda? (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal romalex romalex Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o informatie,am primit o amenda de la ITM de 20000 RON,cum pot contesta pv-ul?#-o (vezi toată discuția)
Amenzi itm Ana joc Ana joc Am primit o amendă pe firma de construcții. Nu am primit procesul verbal pentru a face contestația. De unde pot sa l iau? La sediul firmei nu a ajuns. ... (vezi toată discuția)