avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate asupra unei fantani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate asupra unei fantani

Buna ziua! Am o fantana (singura sursa de apa a familiei mele) care e construita jumatate pe proprietatea mea si jumatate pe domeniul public. Mentionez ca asa era de cand am cumparat casa si terenul aferent. Am folosit aceasta fantana timp de 8 ani de zile fara probleme, pana in toamna anului trecut cand un vecin a deversat borhotul in valea din apropierea fantanii si mi-a infestat fantana. (Borhotul a patruns in panza freatica si apoi in fantana). Am facut plangere la organele statului si acum mi se spune ca e fantana satului, deci nu am nici un drept asupra ei. Cum pot afla oficial cui apartine fantana si ce e de facut in acest caz?
1) ati putea sa luati legatura cu persoana care v-a vandut proprietatea,ea stie cui apartinea fantana. Poate va ajuta persoana care v-a vandut.
2) Daca fantana e a satului,dvs sunteti o cetateana din acel sat,deci fantana este un bun comun al localnicilor din sat,asadar nu vad cum organele statului nu a amendat pe cel care a deversat borhotul. Asta inseamna ca fantana ar fi fost al lui de a infestat-o?

cereti celor de la primarie sa solutioneze cazul.
Daca ati cumparat cu act autentic imobilul si acesta este intabulat , puteti apela la un topometru spre a va lamuri asupra amplasamentului fantanii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli benzinarie ginitza ginitza buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie : din cauza benzinariei aflate la 22 de metri de casa mea , apa din fantana este contaminata cu benzina. am ... (vezi toată discuția)
Poluare pânza freatica cu hidrocarburi ginitza ginitza Buna ziua, lângă casa mea se afla o stație PECO, acum o săptămâna, din cauza nivelului crescut de apa ( risc de inundații ) bazinele cu benzina au fost ... (vezi toată discuția)
Administrare domeniu in curs de cumparare valeriandinu valeriandinu Buna ziua doamnelor/domnilor avocati/juristi. Pentru a va prezenta problema noastra, va voi descrie mai intai problema generala. Este vorba despre o ... (vezi toată discuția)