Tatal meu a decedat in anul 2003, fiind despartit de mama mea.Sotia acestuia si rudele lui mi-au ascuns faptul ca strabunicul meu a avut 753 ha de padure.Tatal meu ,in anul 1998 a depus o cerere de restituire in baza L 169 in care a cerut dreptul sau la suprafata de 414 ha teren forestier (pentru atat au fost gasite documente).Varul tatalui meu (la care erau toate documentele de proprietate ale strabunicului)stia ca suprafata totala este alta, motiv pentru care a depus cerere in termen doar pe numele lui in baza L 247/2005.Punerea in posesie s-a facut pentru toata suprafata doar in numele lui.Cererea depusa nu se mai gaseste.Ne-am judecat, am pierdul in prima instanta, am castigat la recurs si a facut cerere de revizuire, in urma careia noi am castigat doar 414 ha la care este parte si dumnealui si restul ii apartine.Ce pot face?
MI se pare putin ciudat cazul dvs.Intr-adevar s-a dat celui care a cerut.Dar daca era vorba despre proprietatea strabunicului si i s-a recunoscut acest drept doar lui (varul tatalui)inseamna ca instanta a considerat ca varul tatalui era persoana indreptatita.(ceea ce pare a nu fi corect!).Din ce ati prezentat eu inteleg ca s-a apreciat ca 414 sunt de pe urma strabunicului si restul au fost acordati varului ca si cum el era singur indreptatit. Asta inseamna pentru mine ca strabunicul a mai avut si alti copii, in afara de bunicul sau bunica dvs.
Cred ca trebuie vazute actele pentru a analiza urgent ce si daca se mai poate face ceva.
Este cel putin ciudat ca a disparut acea cerere formulata de varul tatalui. ( ar fi fost edificatoare pentru a vedea in ce calitate a fost formulata , daca nu cumva diferenta revenea celuilalt copil al strabunicului. Nu stiu daca am fost coerenta dar am incercat sa descifrez mesajul.
aveti nevoie de avocat urgent, macar pentru o consultaie cu actele in fata.
V-am transmis pe adresa Dvs. de mail copii ale celor 3 sentinte.In linii mari este vorba despre un autor care a avut 6 copii,printre acestia una din fete a fost bunica mea.Bunica mea a decedat in 1992, iar tatal meu in 2003.Nu am avut legaturi stranse cu tatal meu, acesta fiind despartit de mama mea.Cat timp a trait nu si-a adus aminte ca are un copil, mama mea din demnitate nu i-a pretins nici macar pensia de intretinere.Fiind considerat mosier a fost deposedat de intreaga avere(imensa).Eu nu am avut acces la informatii decat in limita in care anumite rude mi-au furnizat.
Va multumesc mult .
Legea 18/1991
RobyG
Buna ziua. Strabunica mea (decedata) a facut cerere pt reconstituirea proprietatii inca de la sf anului 1991 pt. aprox. 2,50 ha (s-a luat in considerare reg ... (vezi toată discuția)
Drepturi familiale
gringo60
Am avut un var care a decedat recent. A ramas o garsoniera. Cine are dreptul la ea?
Mentionez ca parintii lui au decedat, iar dintre rudele lui au mai ramas ... (vezi toată discuția)